Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2023, 2:09

Μήνυμα της Αντιδημάρχου Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού Δήμου Πρέβεζας Αθηνάς Κωνσταντάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

“Η  1η Οκτωβρίου  έχει  καθιερωθεί να γιορτάζεται διεθνώς ως  Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας.

Σε όλο τον κόσμο και πολύ περισσότερο στην Ελλάδα όπου οι οικογενειακοί δεσμοί παραμένουν ισχυροί,  οι ηλικιωμένοι αποτελούν ένα πολύτιμο, αγαπητό αλλά και ιδιαίτερα  ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού.

Ο καθένας μας οφείλει να σταθεί δίπλα τους και να αναλογιστεί ότι   αναπόφευκτα  κάποτε και ο ίδιος θα βρεθεί στη δική τους θέση.

Στην πολυετή οικονομική κρίση που  βίωσε η χώρα μας  οι ηλικιωμένοι, παρά τις περικοπές που και οι ίδιοι υπέστησαν, αποτέλεσαν και συνεχίζουν να αποτελούν στήριγμα για  χιλιάδες οικογένειες.

Η πανδημία του covid 19 δημιούργησε ένα δύσκολο υγειονομικό περιβάλλον για τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας.

Και το λιγότερο που μπορούμε να  κάνουμε γι΄αυτούς είναι να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας για να τους  προφυλάξουμε.

Ο Δήμος μας αυτόν  τον ιδιαίτερο  Οκτώβριο επέλεξε να γιορτάσει τη σημερινή μέρα  συμμετέχοντας μαζί με το Τμήμα Πρόνοιας  στην ενημερωτική  καμπάνια που  διοργάνωσε η 1η Τ.Ο.Μ.Υ Πρέβεζας με τη διανομή ενημερωτικού υλικού και  παροχή συμβουλών  στους δημότες για την καλύτερη δυνατή θωράκιση απέναντι στον κορονοϊό.

Επίσης στο χώρο του ΚΑΠΗ  μονάδα του ΕΟΔΥ  πραγματοποίησε προληπτικά τεστ για  τον covid 19 σε  όλους τους εργαζόμενους των Δομών Υγείας του Δήμου .

Φέτος δε μπορούμε να είμαστε δια ζώσης δίπλα στους ηλικιωμένους  μας .

Ομως συνεχίζουμε να εργαζόμαστε γι΄ αυτούς.

Κι όταν τελειώσουν  όλα  και οι πόρτες του ΚΑΠΗ ανοίξουν ξανά για τους συμπολίτες μας   θα είμαστε όλοι εκεί να τους υποδεχτούμε με αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Με την αγάπη μας και το  αμέριστο ενδιαφέρον μας  να τους  ανταποδώσουμε  στο ελάχιστο όσα έχουν  οι  ίδιοι προσφέρει   στις μάχες που έδωσαν για να κερδίσουμε εμείς μια καλύτερη ζωή”.

Προηγούμενο Άρθρο

Πορεία Διαμαρτυρίας από τους μαθητές της Πρέβεζας – Ηλικιωμένη έφτυσε μαθήτρια (φωτογραφίες-βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Βασίλης Κώνστας: ”Παράνομες οι μειώσεις μισθών στα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...