Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 21:25

Πορεία Διαμαρτυρίας από τους μαθητές της Πρέβεζας – Ηλικιωμένη έφτυσε μαθήτρια (φωτογραφίες-βίντεο)

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωϊ της Πέμπτης οι μαθητές σχολείων της Πρέβεζας, αντιδρώντας για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας τους από τον Covid-19, κάνοντας λόγω για αύξηση κρουσμάτων σε σχολεία της χώρας και κλείσιμο αυτών.

”Ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη Μόρφωση και στην Υγεία είναι δίκαιος! Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας” φώναζαν οι μαθητές, που ξεκίνησαν την πορεία τους από τον Φόρο, για να ακολουθήσουν την Λ. Ειρήνης και να καταλήξουν στην παραλία της πόλης.

Πρωτοφανές περιστατικό ηλικιωμένη έφτυσε μαθήτρια

Ένα πρωτοφανές περιστατικό ωστόσο σημειώθηκε έξω από το σούπερ μάρκετ Μασούτης, εκεί όπου μία ηλικιωμένη γυναίκα πλησίασε μία μικρή μερίδα μαθητών και αφού τους φώναξε για την πορεία που κάνουν, στην συνέχεια έφτυσε μία μαθήτρια. Το περιστατικό φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί (07’19”).

Τα αιτήματα των μαθητών είναι:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15, και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

 

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» κας Γιάννας Αγγελοπούλου την Τρίτη 6 Οκτωβρίου στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Μήνυμα της Αντιδημάρχου Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού Δήμου Πρέβεζας Αθηνάς Κωνσταντάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...