Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024, 22:24

Μήνυμα Δημάρχου Πρέβεζας Ν. Γεωργάκου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του «ΟΧΙ» και του Έπους του 1940!

«Αγαπητοί Δημότες  χρόνια πολλά για την Εθνική μας Επέτειο, ζήτω η 28η Οκτωβρίου του «ΟΧΙ» των ηρώων!

81 χρόνια από το ηρωικό «ΟΧΙ» των Ελλήνων του έπους του 1940, οι Έλληνες ανά την οικουμένη, εορτάζουμε με πατριωτική υπερηφάνεια και ομοψυχία την ιερή παρακαταθήκη της ηρωικής αντίστασης του Ελληνικού Στρατού απέναντι στους κατακτητές της πατρίδας μας.

Τιμούμε ευλαβικά κλίνοντας το γόνυ στα μνημεία δόξας και τιμής των ηρώων πατεράδων και μανάδων μας, των παππούδων και των γιαγιάδων μας οι οποίες ως σύμβολο της Ηπειρώτισσας μαχήτριας γυναίκας να κουβαλά στις πλάτες τις προμήθειες στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου για τους στρατιώτες της πρώτης γραμμής, οι οποίοι όλοι τους μαζί έκαναν την υφήλιο ν’ αναγνωρίσει και να σεβαστεί το διαχρονικό ηρωισμό και τον πατριωτισμό των Ελλήνων για την ελευθερία και την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχία μας.

Την  παγκόσμια αποδοχή για την αυταπάρνηση και τη μαχητικότητα των Ελλήνων κατά των κατακτητών της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας και των συμμάχων τους, αλλά και απέναντι σε κάθε ολοκληρωτισμό και απειλή κατά του Έθνους και της Ελευθερίας, χάριν στον ηρωισμό του Ελληνικού Στρατού στα χιονισμένα βουνά της Ηπείρου και στα ανίκητα οχυρά της γραμμής Μεταξά, μέχρι και ανήμερα της παραδόσεως της Ελλάδας στους κατακτητές όπως και έγινε στο οχυρό Ρούπελ. Παγκόσμια αναγνώριση η οποία και περιγράφεται στη διεθνή παραδοχή “Στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες!”.

Αγαπητοί δημότες,

Το 2021 μας βρίσκει ακόμα πιο ισχυρούς γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά,  ως σύγχρονο φιλελεύθερο δυτικό κράτος και δυναμικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ισχυρές και ξεκάθαρες συμμαχίες η Ελλάδα αλλάζει με νέο δόγμα προς την νέα παγκόσμια πραγματικότητα της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης.

Μετά από σχεδόν δύο έτη θυσιών και σοβαρών προβλημάτων στην καθημερινότητά μας, από τη θανατηφόρα πανδημία του COVID19 και χάριν στο νέο «OXI» της πλειοψηφίας των Ελλήνων απέναντι στο σκοταδισμό και το λαϊκισμό των fake news της ημιμάθειας και της οπισθοδρόμησης ιδεοληψιών, κατακτήσαμε μέσα από το εμβολιαστικό πρόγραμμα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», να καμαρώσουμε και πάλι τα παιδιά μας και τα άξια στελέχη της Ελλάδας στην παρέλαση, να τιμούν την Εθνική μας Επέτειο. Επιστρέφουμε προς την πλήρη κανονικότητα όπου η υψηλή εμβολιαστική κάλυψη στο Δήμο μας την εξασφαλίζει και την εγγυάται πάντα όμως με την αρμόζουσα προσοχή μέχρι την τελική νίκη της ζωής και του ρεαλισμού απέναντι στο θάνατο και στο ψέμα.

Σήμερα 28η Οκτωβρίου 2021, όλοι μαζί με τις οικογένειές μας και με τις γαλανόλευκες με το σταυρό να κυματίζουν αγέρωχες και υπερήφανες σε κάθε σπιτικό του τόπου μας αλλά και κάθε Έλληνα πολίτη ανά τον κόσμο, εορτάζουμε και τιμούμε στις επετειακές εκδηλώσεις, στη Δοξολογία και στην παρέλαση εκ νέου με πατριωτική ενότητα, ομοψυχία και ατομική ευθύνη τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ της Ελλάδας που τιμά το χθες, αλλάζει στο παρόν και έχει όραμα να κατακτήσει το αύριο!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου, ζήτω η Ελλάδα μας, τιμή και δόξα στους ήρωες του «ΟΧΙ» και του έπους του 1940!»

Προηγούμενο Άρθρο

Επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη του Ισραήλ στο Δήμο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Με επετειακές εκδηλώσεις σε ολόκληρο τον Δήμο Ζηρού τιμήθηκε το έπος του ’40 και το ιστορικό «ΟΧΙ» απέναντι στους ξένους κατακτητές

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...