Με τη συμμετοχή περίπου 400 αθλητών όλων των ηλικιών και κατηγοριών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Οκτωβρίου ο 6ος Αγώνας Θεσπρωτικού Ν. Πρέβεζας, μετατρέποντας την περιοχή σε μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού, συμμετοχής και κοινωνικής προσφοράς.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεσπρωτικού, με τη σημαντική υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, και απέδειξε για ακόμη μία φορά πως η συνεργασία τοπικών φορέων, συλλόγων, εθελοντών και αθλητών μπορεί να δημιουργήσει μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου.
Ο φετινός αγώνας είχε έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς πραγματοποιήθηκε με κεντρικό μήνυμα «Τρέχουμε για το Οικοτροφείο Ντουραχάνης Ιωαννίνων», στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και προσφοράς.
Από νωρίς το απόγευμα, το Θεσπρωτικό γέμισε από χαμόγελα, αθλητές, παιδιά, γονείς και φίλους του αθλητισμού, με τις διαδρομές των 10 χιλιομέτρων, των 5,5 χιλιομέτρων και τον παιδικό αγώνα να συγκεντρώνουν εκατοντάδες συμμετοχές.
Η εικόνα ήταν εντυπωσιακή, με περίπου 400 αθλητές να δίνουν τον δικό τους αγώνα, όχι μόνο για τη χαρά της συμμετοχής και της άθλησης, αλλά και για έναν σημαντικό κοινωνικό σκοπό.
Στη διοργάνωση έδωσαν το «παρών» ο Αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Τσοβίλης, ο εκπρόσωπος της ΠΕΔ Ηπείρου Γιώργος Νίτσας και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θεσπρωτικού Γιάννης Τσάτσος, στηρίζοντας τη σημαντική αυτή αθλητική και κοινωνική πρωτοβουλία.
Ιδιαίτερα δυναμική ήταν και η παρουσία αθλητικών συλλόγων από την Πρέβεζα, την Άρτα και τα Ιωάννινα, με αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών να συμμετέχουν και να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας μοναδικής αθλητικής γιορτής.
Μια διοργάνωση που απέδειξε τη δύναμη της συνεργασίας
Ο 6ος Αγώνας Θεσπρωτικού δεν ήταν απλώς ένας ακόμη αγώνας δρόμου. Ήταν μια διοργάνωση που απέδειξε πως ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει ανθρώπους, φορείς και ολόκληρες τοπικές κοινωνίες γύρω από έναν κοινό σκοπό.
Καθοριστική ήταν η συμβολή όλων όσοι εργάστηκαν για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στην Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για την πολύτιμη παρουσία και υποστήριξή τους, καθώς και σε όλους τους εθελοντές και τους ανθρώπους που συνέβαλαν ώστε όλα να κυλήσουν με ασφάλεια και επιτυχία.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Θεσπρωτικού για την εξαιρετική διοργάνωση, αλλά και στην Περιφέρεια Ηπείρου για την ουσιαστική στήριξή της, που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία του αγώνα.
Η άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, συλλόγων, εθελοντών και συμμετεχόντων δημιούργησε μια εκπληκτική διοργάνωση, η οποία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το Θεσπρωτικό απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι μπορεί να φιλοξενεί μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και, ακόμη περισσότερο, ότι μπορεί να μετατρέπει τον αθλητισμό σε πράξη κοινωνικής προσφοράς.
Γιατί τελικά, στον 6ο Αγώνα Θεσπρωτικού, δεν είχε σημασία μόνο ποιος έφτασε πρώτος στον τερματισμό.
Σημασία είχε ότι περίπου 400 άνθρωποι έτρεξαν μαζί, για έναν κοινό σκοπό.
Και αυτό ήταν το μεγαλύτερο μήνυμα της ημέρας.
























