Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 9:39

Η Υπουργός Πολιτισμού τοποθετείται για την πολυετή καθυστέρηση της ένταξης της Νικόπολης στα προστατευόμενα από την UNESCO μνημεία

Τη διέλευση της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Πρέβεζας μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης χαρακτηρίζει ως ανασταλτικό παράγοντα για την ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου. Σύμφωνα με την κ.Μενδώνη η ένταξη της Νικόπολης στην UNESCO ξεκίνησε από τις αρχές της δεκαετίες του 2000 ωστόσο κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν δόθηκε προτεραιότητα στην επίλυση βασικών προβλημάτων με αποτέλεσμα να υπάρξει κωλυσιεργία.

Στη συνέχεια η Υπουργός Πολιτισμού αναφέρει τις ενέργειες που έχουν γίνει από την Περιφέρεια Ηπείρου για την παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης, υπογραμμίζοντας ότι με αυτό το μεγάλο έργο θα καταργηθεί η χρήση της υφιστάμενης εθνικής οδού κατά το τμήμα που βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου και θα επιτευχθεί η ενοποίησή του, ενώ θα διευκολύνει την επίσκεψη σε αυτόν, στοιχείο που αποτελεί κρίσιμο ζήτημα για την ένταξή του στον Κατάλογο της UNESCO. Επίσης η κ. Μενδώνη αναφέρει και τις δράσεις του Υπουργείου για μελέτες και έργα στον αρχαιολογικό χώρο , τα οποία δημιουργούν σταδιακά τις προϋποθέσεις για την προώθηση της υποψηφιότητάς της Νικόπολης στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πηγή:

 

Προηγούμενο Άρθρο

ΈΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΏΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΎ ΣΏΜΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ-Απάντηση στις καταγγελίες των πυροσβεστικών υπαλλήλων

Επόμενο Άρθρο

Ρ. Τ. Ερντογάν:«Βάζουν μπροστά μας ένα κράτος, που σε όλη την ιστορία του, κρύβεται πίσω από άλλες χώρες»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...