Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 10:13

Ρ. Τ. Ερντογάν:«Βάζουν μπροστά μας ένα κράτος, που σε όλη την ιστορία του, κρύβεται πίσω από άλλες χώρες»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα σε δικαστές με αφορμή την έναρξη της νέας χρονιάς, δήλωσε: «Ο λόγος της δράσης μας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο έχει στόχο την αναζήτηση του δικαίου και της δικαιοσύνης.  Αγνοούν την μεγάλη έκταση της Τουρκίας 780.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων. Η προσπάθεια εγκλωβισμού στις ακτές της, με ένα νησί 10 τ.χλμ, είναι ξεκάθαρη έκφραση αδικίας. Βάζουν μπροστά μας ένα κράτος που, σε όλη την ιστορία του, κρύβεται πίσω απο άλλες χώρες , και προσπαθούν να φτάσουν στους δικούς τους κρυφούς στόχους. Κι αυτό είναι μεγάλη αδικία. Βαρεθήκαμε απο αυτό το παιχνίδι των σκιών. Άρχισε να γίνεται αστείο. Ρίχνουν ένα κράτος το οποίο δεν έχει προκοπή ούτε στον εαυτό του και το κάνουν δόλωμα μπροστά στην Τουρκία η οποία είναι μια περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη».

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα προσπαθεί να μας προκαλέσει όμως θα πάθει ζημιά»

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε συνέντευξη τύπου με τον Αλγερινό ομόλογό του κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα λέγοντας: «Είπαν πως είναι αλλαγή δυνάμεων στο Καστελόριζο. Η Ελλάδα στα νησιά αυτά,  μπορεί να έχει δυνάμεις για εσωτερική ασφάλεια. Κι αυτό έχει ένα όριο. Στην πραγματικότητα όμως το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, αφού πήρε και την υποστήριξει της Ε.Ε κάνει προκλητικά βήματα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Εμείς και στις δηλώσεις μας έχουμε πει, δεν παραβιάζουμε το δίκαιο κανενός όμως δεν επιτρέπουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας. Τέτοια βήματα θα προκαλέσουν ζημιά στην Ελλάδα. H Eλλάδα δεν προσπαθεί  να επιλύσει τα προβλήματα αλλά θέλει να μας προκαλέσει, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το τέλος αυτής της προσπάθειας να μας προκαλέσει. Κι απο αυτό θα πάει ζημιά η Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Προηγούμενο Άρθρο

Η Υπουργός Πολιτισμού τοποθετείται για την πολυετή καθυστέρηση της ένταξης της Νικόπολης στα προστατευόμενα από την UNESCO μνημεία

Επόμενο Άρθρο

Σύψας: Δύσκολη κατάσταση τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη – Τι θα κλείσει σε ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...