Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023, 9:50

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΄΄Προσχεδιασμένη η συνδικαλιστική δίωξη των 4 προϊσταμένων της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας”

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει την προσχεδιασμένη  συνδικαλιστική δίωξη- καρατόμηση των  τεσσάρων προϊσταμένων της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Γ.Ν. Πρέβεζας μία από τις οποίες είναι η πρόεδρος του σωματείου και μέλος του Δ.Σ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας και άλλη μία είναι μέλος του Δ.Σ. του σωματείου. Είναι γνωστή σε όλους η ανυποχώρητη αγωνιστική ιστορία του σωματείου και η τεράστια συμβολή των μελών του σωματείου που καρατομήθηκαν.

Οι διώξεις αυτές είναι ένα βήμα παραπέρα στην προσπάθεια να φιμωθούν και να κατασταλούν οι πρωτοπόροι αγωνιστές και τα μαχητικά ταξικά σωματεία. Για να διευκολυνθεί το πέρασμα του νέου οδοστρωτήρα μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να φορτώσει τον λογαριασμό της νέας κρίσης στο λαό.

Τα σημάδια ήταν ήδη ορατά από την πρώτη περίοδο της πανδημίας, όταν το υπουργείο Υγείας χαρακτήριζε ψεύτες του υγειονομικούς που καταγγέλλανε ελλείψεις σε αποτελεσματικά μέσα προστασίας, όταν εξαφάνιζαν από τα δελτία ειδήσεων τις συνεντεύξεις και τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, όταν οι διοικήσεις αρνούνταν στους εκτεθειμένους υγειονομικούς σε θετικά κρούσματα covid να κάνουν το διαγνωστικό test.

Οι πετυχημένες πρόσφατες πανελλαδικές κινητοποιήσεις της 7ης του Απρίλη που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων των Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας, στις οποίες το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας ένωσε τη φωνή των εργατών του νομού με τις φωνές των υγειονομικών όλης της Ελλάδας, αποτέλεσαν «καρφί στο μάτι» της κυβέρνησης. Γι΄αυτό και αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση με την φίμωση και την καταστολή όπως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με την παρουσία των ΜΑΤ.

Οι πετυχημένες συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων την πρωτομαγιά που έκανα τον γύρο του κόσμου, αντιμετωπίστηκαν με χολή και εχθρότητα από την κυβέρνηση και όσους ονειρεύονται μια κοινωνία με «φιμωμένους-υποταγμένους» εργαζόμενους και συνδικάτα –παραρτήματα της εργοδοσίας με πρότυπο την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ.

Τα νοσοκομεία και τα ΚΥ έχουν μολυνθεί από τον φονικό ιό της επιχειρηματικής λειτουργίας και της  λογικής του κόστους- οφέλους που προωθεί  η ΕΕ και υπηρετούνε οι κυβερνήσεις των μνημονίων και της επιχειρηματικότητας στην υγεία. Νοσοκομεία επιχειρήσεις σαν αυτά που είδαμε να καταρρέουν στην πανδημία του κορωναϊού στα συστήματα υγείας «πρότυπο» της κυβέρνησης, στην Αγγλία, στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και την Σουηδία και να γεμίζουν ομαδικούς τάφους στο κέντρο των μεγαλουπόλεων.

Αποτελούνε κερδοφόρα πεδία ιδιωτικών επενδύσεων για τα αρπακτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών που έμπασε στην υγεία ο αντιασφαλιστικός νόμος Βρούτση-Κατρούγκαλου. Γι αυτό και οι διοικήσεις χρόνια τώρα σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στην δράση των ταξικών σωματείων, γι΄αυτό προσπαθούνε να εξαγοράσουν με αναθέσεις προϊσταμένων πρόθυμους υγειονομικούς που θα υπηρετήσουν τα σχέδια τους.

Καταδικάζουμε τις προκλητικές, πολιτικά στοχευμένες συνδικαλιστικές διώξεις των μελών του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν. Πρέβεζας. Απαιτούμε την άμεση ανάκλησή τους.

Ενώνουμε για μια ακόμη φορά την φωνή μας με την φωνή των υγειονομικών που μάχονται για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ

Προηγούμενο Άρθρο

Σύλλογος εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Λευκάδας – ”Τα τοξικά σωματεία δεν πρόκειται να υποστείλουν τη σημαία του αγώνα!!!

Επόμενο Άρθρο

Έργατικό Κέντρο Άρτας: Οι προμελετημένες και στοχευμένες πολιτικά, συνδικαλιστικές διώξεις του Γ.Ν. Πρέβεζας δεν θα περάσουν΄΄

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...