Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 4:44

Σύλλογος εργαζομένων Γ. Νοσοκομείου Λευκάδας – ”Τα τοξικά σωματεία δεν πρόκειται να υποστείλουν τη σημαία του αγώνα!!!

Η  νέα διορισμένη Διοίκηση του νοσοκομείου Πρέβεζας από την κυβέρνηση της ΝΔ,  επιχειρώντας να «φιμώσει» τη φωνή του σωματείου και την αγωνιστική δράση του, κατέφυγε   στην  πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη πρωτοπόρων αγωνιστριών  και μελών του ΔΣ του σωματείου.

Στο στόχαστρο βρέθηκαν μάχιμες νοσηλεύτριες, η Πρόεδρος του σωματείου και μέλος του Δ.Σ. του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας , ένα  ακόμη μέλος του ΔΣ του σωματείου  και μια τομεάρχης, που αποτελεί την παλαιότερη σε χρόνια υπηρεσίας νοσηλεύτρια του νοσοκομείου Πρέβεζας.  

Οι συναδέλφισσες  όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αντιμετώπιση της σφοδρής επίθεσης όλων των  κυβερνήσεων που ψήφισαν και εφάρμοσαν τα τρία μνημόνια,  που έβαλαν στο στόχαστρο την υγεία του λαού μας και σακάτεψαν τα νοσοκομεία με τις περικοπές τους.

Με τις συναδέλφισσες αυτές, με το σωματείο Πρέβεζας, συναντηθήκαμε και συμπορευτήκαμε σε κοινούς αγώνες ενάντια στα σχέδια για  την συλλειτουργεία  και συγχώνευση  κλινικών  των δύο νοσοκομείων. Συμπορευτήκαμε και διαδηλώσαμε στο μεγαλειώδες Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο για την υγεία. Διαδηλώσαμε μαζί  την ημέρα «εγκαινίων» του νέου νοσοκομείου Λευκάδας.  Αναδείξαμε τα σχέδια για την μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις που με τραγικό τρόπο, με τις εκατόμβες νεκρών,  είδαμε να καταρρέουν εν’ μέσω  πανδημίας   στις χώρες  πρότυπο της κυβέρνησης  ( ΗΠΑ, Σουηδία, Αγγλία, Ιταλία), που  αυτή έχει προχωρήσει.

Δώσαμε μαζί τη μάχη, μαζί με άλλα ταξικά σωματεία, με την ΟΕΝΓΕ  και κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της  πανδημίας του   κορονοϊού για μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των υγειονομικών και του λαού μας , όταν τη ίδια ώρα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σιωπούσε,  έβαζε πλάτη στην κυβέρνηση και καλλιεργούσε το «δηλητήριο» στους εργαζόμενους  της ενότητας και της «ατομικής ευθύνης».  Δε υποστείλαμε τη σημαία του αγώνα ούτε λεπτό ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες, περιορισμού  της συνδικαλιστικής δράσης.

Κρατάμε   ως «κόρη οφθαλμού» αυτή την ενότητα, αυτή την αλληλεγγύη. Θα μας χρειαστεί στις δύσκολες μέρες που έρχονται…..

Απέναντι σ’ αυτή τη ενοχλητική  και μαχητική  δράση του σωματείου, στα δίκαια αιτήματα που αναδείκνυε με τις συνεχείς παρεμβάσεις του,  φανερά ενοχλημένη η Διοίκηση του νοσοκομείου,  μη μπορώντας να αντιπαρατεθεί στα τεκμηριωμένα επιχειρήματα  του, κατέφυγε στη «βρώμικη» πρακτική της στοχευμένης  «καρατόμησης» από τη θέση ευθύνης που κατείχαν για πάνω από 10 χρόνια,   μελών του ΔΣ του σωματείου, μεταξύ αυτών και της Προέδρου του σωματείου.

Στο σχέδιο αυτό βρήκε «πρόθυμο» συνεργάτη τη Διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας, που τον Οκτώβρη του 2018 δεν μπόρεσε, κατ’ εντολή της προηγούμενης Διοίκησης  του νοσοκομείου να επιβάλλει την εκβιαστική- τιμωρητική  «αξιολόγηση»  Γεροβασίλη, αφού οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι στο σωματείο τους  την απέρριψαν, με το συντριπτικό ποσοστό του 85% αποχής.

Αυτό που συνέβη στο νοσοκομείο Πρέβεζας δεν είναι πρωτοφανές.  Στο στόχαστρο έχουν μπει ταξικά αγωνιστικά σωματεία. Είναι συνέχεια των απειλών από Διοικήσεις νοσοκομείων πρωτοπόρων αγωνιστών όπως του Προέδρου του σωματείου του  νοσοκομείου   Παν/κού  Ηρακλείου. Είναι συνέχεια  της παρουσίας των ΜΑΤ στον Ευαγγελισμό στις 7 Απρίλη, ημέρα πανελλαδικής δράσης για την υγεία.

Είναι συνέχεια των «συστάσεων»  της Διοίκησης του νοσοκομείου Λευκάδας, στο πρόσφατο ΔΣ του νοσοκομείου προς τον εκπρόσωπο των εργαζομένων και Πρόεδρο του σωματείου για την «ενοχλητική» δράση του.

Συναδέλφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι

Μπροστά στη νέα καπιταλιστική κρίση, μπροστά στη σφοδρή επίθεση του κεφαλαίου στα δικαιώματά μας, ένα είναι σίγουρο, ότι κυβέρνηση, Διοικήσεις  και εργοδοσία    θα προσπαθήσουν  να τσακίσουν  τα πρωτοπόρα σωματεία, θα επιδιώξουν   να «φιμώσουν» κάθε φωνή  αντίστασης και  αποκάλυψης των  «βρώμικων» σχεδίων τους.  Θα  προσπαθήσουν  να εξαγοράσουν  κάθε «πρόθυμο» υπάλληλο που θα βάλει πλάτη στα σχέδια τους για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας, για τις ΣΔΙΤ.

Δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη !!!  Τώρα απαιτείται να δυναμώσει η οργάνωση και η αλληλεγγύη των εργαζομένων. Τώρα απαιτείται να προετοιμαστούμε για την μάχη απέναντι στον «ορατό» εχθρό που είναι η εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων και οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν.

Καταδικάζουμε τις προκλητικές, πολιτικά στοχευμένες συνδικαλιστικές διώξεις των μελών του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν. Πρέβεζας.  Απαιτούμε την άμεση ανάκλησή τους.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ  ΤΗ  ΦΩΝΗ ΜΑΣ

ΟΠΛΟ ΜΑΣ  Η  ΑΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                                                                      Η Γ.  Γραμματέας

Βεργίνης Χρήστος                                                                                             Κρικώνη Λαμπρινή

Προηγούμενο Άρθρο

ΚΚΕ: Ιστορικός περίπατος στην Πρέβεζα «Βαδίζοντας στα χνάρια των μαχητών της λευτεριάς»

Επόμενο Άρθρο

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΄΄Προσχεδιασμένη η συνδικαλιστική δίωξη των 4 προϊσταμένων της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...