Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 6:04

Έργατικό Κέντρο Άρτας: Οι προμελετημένες και στοχευμένες πολιτικά, συνδικαλιστικές διώξεις του Γ.Ν. Πρέβεζας δεν θα περάσουν΄΄

Το Εργατικό Κέντρο Άρτας  καταγγέλλει την προσχεδιασμένη  συνδικαλιστική δίωξη- καθαίρεση και υπηρεσιακό υποβιβασμό των  τεσσάρων προϊσταμένων της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Γ.Ν. Πρέβεζας.

Η διορισμένη από την κυβέρνηση της Ν.Δ. νέα διοίκηση του Γ.Ν.Πρέβεζας,  με επικεφαλής διοικητή τον Αρτινό κ. Σκανδάλη την Παρασκευή 7 Μαΐου εκτέλεσε στοχευμένα, συμβόλαιο πολιτικής και συνδικαλιστικής δίωξης, της προέδρου του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων στο Γ.Ν.Πρέβεζας και μέλους του Δ.Σ. του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Πρέβεζας , ενός ακόμη μέλους του ΔΣ, μιας συναδέρφου και μιας τομεάρχη , που αποτελεί την παλαιότερη σε χρόνια υπηρεσίας νοσηλεύτρια του νοσοκομείου. Μάχιμες νοσηλεύτριες που αντιμετώπισαν τις απανωτές επιθέσεις όλων των κυβερνήσεων των μνημονίων της τελευταίας 10 ετίας, από την θέση των προϊσταμένων.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι το μοναδικό κίνητρο του νέου διοικητή είναι η δίωξη των πιο  μαχητικών μελών του ταξικού σωματείου, το οποίο από την πρώτη στιγμή έδωσε σαφές μήνυμα στην νέα διοίκηση, ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε βήμα πίσω από την ηχηρή και μαχητική διεκδίκηση της  κάλυψης των αναγκών των υγειονομικών και των ασθενών, στο πιο υποβαθμισμένο νοσοκομείο της Ηπείρου. Ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε βήμα πίσω από την πάλη ενάντια στην μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις, σαν αυτά που είδαμε να καταρρέουν στην πανδημία του κορωναϊού στα συστήματα υγείας «πρότυπο» της κυβέρνησης, στην Αγγλία, στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και την Σουηδία.

Οι διώξεις αυτές είναι ένα βήμα παραπέρα στην προσπάθεια να φιμωθούν και να κατασταλούν οι πρωτοπόροι αγωνιστές και τα μαχητικά ταξικά σωματεία. Για να διευκολυνθεί το πέρασμα του νέου οδοστρωτήρα μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για να φορτώσει τον λογαριασμό της νέας κρίσης στο λαό .

Τα σημάδια ήταν ήδη ορατά από την πρώτη περίοδο της πανδημίας , όταν  το υπουργείο Υγείας χαρακτήριζε ψεύτες του υγειονομικούς που καταγγείλανε ελλείψεις σε αποτελεσματικά μέσα προστασίας, όταν εξαφάνιζαν από τα δελτία ειδήσεων τις συνεντεύξεις και τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών, όταν οι διοικήσεις αρνούνταν στους εκτεθειμένους υγειονομικούς σε θετικά κρούσματα covid να κάνουν το διαγνωστικό test

Οι  πετυχημένες  πρόσφατες πανελλαδικές κινητοποιήσεις της 7ης του Απρίλη που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων των Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας , στις οποίες το Εργατικό Κέντρο Άρτας ένωσε τη φωνή των εργατών με τις φωνές των υγειονομικών  όλης της Ελλάδας , αποτέλεσαν «καρφί στο μάτι» της κυβέρνησης Γι΄αυτό και αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση με την φίμωση και την καταστολή όπως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με την παρουσία των ΜΑΤ.

Οι πετυχημένες συγκεντρώσεις των ταξικών συνδικάτων την πρωτομαγιά που έκανα τον γύρο του κόσμου, αντιμετωπίστηκαν με χολή και εχθρότητα από την κυβέρνηση και όσους ονειρεύονται μια κοινωνία με «φιμωμένους-υποταγμένους» εργαζόμενους και συνδικάτα –παραρτήματα της εργοδοσίας με πρότυπο την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ .

Τα νοσοκομεία και τα ΚΥ  έχουν μολυνθεί από τον φονικό ιό της επιχειρηματικής λειτουργίας και της  λογικής του κόστους οφέλους που προωθεί  η ΕΕ και υπηρετούνε οι κυβερνήσεις των μνημονίων και της επιχειρηματικότητας στην υγεία. Νοσοκομεία επιχειρήσεις σαν αυτά που είδαμε να καταρρέουν στην πανδημία του κορωναϊού στα συστήματα υγείας «πρότυπο» της κυβέρνησης, στην Αγγλία, στις ΗΠΑ, στην Ιταλία και την Σουηδία και να γεμίζουν ομαδικούς τάφους στο κέντρο των μεγαλουπόλεων.

Αποτελούνε κερδοφόρα πεδία ιδιωτικών επενδύσεων  για τα αρπακτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών που έμπασε στην υγεία ο αντιασφαλιστικός νόμος Βρούτση-Κατρούγκαλου. Γι αυτό και οι διοικήσεις χρόνια τώρα σκληραίνουν την στάση τους απέναντι στην δράση των ταξικών σωματείων , γι΄ αυτό προσπαθούνε να εξαγοράσουν με αναθέσεις προϊσταμένων πρόθυμους υγειονομικούς που θα υπηρετήσουν τα σχέδια τους.

Καταδικάζουμε τις προκλητικές, πολιτικά στοχευμένες συνδικαλιστικές διώξεις των μελών του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν. Πρέβεζας . Απαιτούμε την άμεση ανάκλησή τους.

Ενώνουμε για μια ακόμη φορά την φωνή μας με την φωνή των υγειονομικών που μάχονται για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

ΑΡΤΑ 10/05/2020

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΄΄Προσχεδιασμένη η συνδικαλιστική δίωξη των 4 προϊσταμένων της νοσηλευτικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πρέβεζας”

Επόμενο Άρθρο

Σύλλογος Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α Α΄ βαθμού των Δήμων Ν. Πρέβεζας: ”Με μεγαλύτερη ορμή προασπίζουμε τους εργαζομένοιυς μέσα στους κλάδους και τους χώρους δουλειάς εκεί που σήμερα οξύνεται η επίθεση”

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...