Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 16:22

Επιστολή Ντακαλέξη στον Υπουργό Εργασίας για την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη απέστειλε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης για την παράταση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας, μεταφέροντας την αγωνία του συνόλου των Δημάρχων της Ηπείρου αλλά και των εργαζόμενων στους Δήμους, οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Την επιστολή κοινοποιεί ο κ. Ντακαλέτσης στον Υπουργό Εσωτερικών αλλά και στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος.

Μετά την ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών στο τελευταίο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, για οριστική παύση του προγράμματος, ακολούθησε δέσμευση του Υπουργού Εργασίας για παράταση των συμβάσεων 25.000 περίπου εν ενεργεία συμβασιούχων, στους Δήμους. Ως σήμερα ωστόσο, δεν έχει εκδοθεί η απαιτούμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την παράταση των συμβάσεων, με πρωτοβουλία του Υπουργού Εργασίας και ως εκ τούτου, ο κ. Ντακαλέτσης ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Στην επιστολή του ο κ. Ντακαλέτσης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα που ταυτόχρονα με την αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, με έμφαση σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, αλλά και την ενίσχυση της διαδικασίας ένταξης τους στην αγορά εργασίας, καλύπτει τα χιλιάδες κενά σε προσωπικό, των Δήμων μας.

Σε αυτό το διάστημα, έληξαν οι συμβάσεις αρκετών ωφελούμενων δημιουργώντας κενά σε νευραλγικούς τομείς. Οι ανάγκες σε προσωπικό, είναι ακόμα πιο οξυμμένες στους ορεινούς Δήμους της Ηπείρου κατά τους χειμερινούς μήνες, καθώς οι αντίξοες καιρικές συνθήκες απαιτούν πολύ περισσότερο προσωπικό. Σε άλλες περιπτώσεις, οι χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί, που μέχρι στιγμής παρουσιάζουν σχεδόν καθολική πληρότητα, δημιουργούν αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό.

Αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο του Υπουργείου σας, σας καλώ να επιταχύνετε κατά το δυνατό τις απαιτούμενες διαδικασίες για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης παράτασης του προγράμματος».

Προηγούμενο Άρθρο

Στελέχη του Κ.Κ.Ε επισκέφθηκαν το εργοτάξιο του Δήμου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Αιχμές Κ.Κ.Ε κατά Κώστα Μπάρκα για τα μπλόκα των αγροτών στο Φανάρι και την Πάργα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...