Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 16:19

Αιχμές Κ.Κ.Ε κατά Κώστα Μπάρκα για τα μπλόκα των αγροτών στο Φανάρι και την Πάργα

Η παρουσία στο μπλόκο που έστησαν οι αγρότες του Φαναρίου-Πάργας των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα Βουλευτή του Νομού και του Σάκη Παππά Συντονιστή της Οργάνωσης του Δήμου Πάργας μας γύρισε τον χρόνο πίσω. Στο 2013 όταν ο Αλ. Τσίπρας, ανεβασμένος σε τρακτέρ, πουλούσε ”φύκια για μεταξωτές κορδέλες” στους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους.

Οι αγρότες όμως δεν είναι λωτοφάγοι και δεν ξεχνούν την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά την οποία υλοποιώντας όπως και οι άλλες κυβερνήσεις τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, ψήφισε μια σειρά από μέτρα που τις συνέπειές τους τις ζουν στο πετσί τους οι σημερινοί αγρότες και κτηνοτρόφοι. Δεν ξεχνούν ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταργήθηκε η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών, που ανέβασε στα ύψη το κόστος παραγωγής. Οι αγρότες έχουν και σήμερα να λένε για τη σύνταξη – πείνας των 94 ευρώ, συν το ανταποδοτικό ποσό από τις εισφορές δεκάδων χρόνων, που καταδικάζει την πλειοψηφία όσων βγαίνουν στη σύνταξη να ζήσουν με περίπου 340 ευρώ το μήνα.

Στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα Κατρούγκαλου – Βρούτση οφείλονται οι νέες αυξημένες κατά 9.6% ασφαλιστικές εισφορές. Επίσης δεν ξεχνούν ότι δεν έκανε τίποτα για σημερινό κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο οποίος δεν αναγνωρίζει και δεν αποζημιώνει το σύνολο των καταστροφών και υπάρχει από το 2011.

Αλλά και ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κούνησε το μικρό του δακτυλάκι για να υιοθετηθούν οι τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ το ΝΟΕΜΒΡΗ του 2022 για την ανακούφιση των αγροτών και αφορούσαν την επιστροφή Ε.Φ.Κ αγροτικού πετρελαίου, την επιδότηση και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα και μηδενικό ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, εργαλεία και μηχανήματα.

Μετά απ΄ όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς τι αξία έχουν οι προτάσεις που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Ενός κόμματος που εκλέχτηκε με τη δέσμευση ότι θα καταργήσει τα Μνημόνια και τελικά ψήφισε το 3ο και χειρότερο Μνημόνιο με την στήριξη ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, μετατρέποντας το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος σε «ΝΑΙ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και η ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου κινούνται στις ράγες των κατευθύνσεων της ΚΑΠ της ΕΕ, της στρατηγικής συνολικά της ΕΕ και γι΄αυτό στα «κοστολογημένα» προγράμματά τους, παρ΄όλο τις επιμέρους διαφορές, δεν χωρούν οι ανάγκες των αγροτών. Να γιατί οι αγρότες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τους τωρινούς και μελλοντικούς κυβερνητικούς σωτήρες.

Οι αγρότες θα σωθούν μόνοι τους δυναμώνοντας τους αγροτικούς συλλόγους, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, τη Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Με τον αγώνα τους σε συμμαχία με την εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα, σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορούν να βάλουν εμπόδια, να πάρουν ανάσες, νάχουν νέες κατακτήσεις.

Η συμπόρευση με το ΚΚΕ στον αγώνα αλλά και σε όλες τις εκλογές είναι η μόνη σίγουρη λύση για να δώσουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι τη μάχη από καλύτερες θέσεις. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που συμπαραστάθηκε ενεργά στους αγώνες τους για επιβίωση, έδωσε μάχη εντός και εκτός Βουλής για τα συμφέροντά τους, στήριξε τα δίκαια αιτήματα τους. Εκεί θα καταθέσει το ΚΚΕ και κάθε ψήφο που θα πάρει στις εκλογές που έρχονται, φωτίζοντας με την πολιτική του πρόταση τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με διαφορετική οργάνωση της αγροτικής παραγωγής, που θα λειτουργεί σχεδιασμένα για την ικανοποίηση των λαϊκών κοινωνικών αναγκών και όχι για τα κέρδη των λίγων, που θα εγγυάται στον αγροτοκτηνοτρόφο σταθερό και ικανοποιητικό εισόδημα, καλύτερη ζωή στην οικογένειά του, επαρκή και ασφαλή τρόφιμα στο λαό.

Έτσι πήραν το αφορολόγητο και τώρα την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2023, καθώς και την κυβερνητική υπόσχεση για ορισμένα μέτρα που να αναπληρώνουν μέρος από το χαμένο εισόδημα.

 ΤΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Προηγούμενο Άρθρο

Επιστολή Ντακαλέξη στον Υπουργό Εργασίας για την παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Επόμενο Άρθρο

Υπέροχη γιορτή για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου Καναλίου ετοίμασε ο σύλλογος γονέων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...