Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023, 6:40

Βρούτσης: Εξετάζεται εάν θα πάρουν αναδρομικά και οι κληρονόμοι

Ανοιχτό άφησε ο Γιάννης Βρούτσης το ενδεχόμενο να λάβουν αναδρομικά και οι κληρονόμοι, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί μέχρι την Τρίτη όταν και ψηφίζεται η σχετική τροπολογία στη Βουλή.

Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως τα αναδρομικά -συνολικού ύψους 1,4 δισ.- θα είναι ακατάσχετα και ασυμψήφιστα με βεβαιωμένα χρέη και θα τα λάβουν εντός Οκτωβρίου 1.100.000 συνταξιούχοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή, έχοντας ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος από εγκληματικές δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Προβλέπει πως οι συνταξιούχοι του Δημοσίου θα λάβουν αναδρομικά 500 εκατομμυρίων ευρώ για το 11μηνο 2015-2016, χωρίς να αναμένεται πλέον η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι τα ποσά θα φορολογηθούν ως κανονικό εισόδημα του χρόνου και δεν θα γίνει προκαταβολικά η φορολόγησή τους ενώ παράλληλα όσοι λάβουν αναδρομικά θα παραιτηθούν από περαιτέρω δικαστικές διεκδικήσεις.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εργασίας είπε πως μέσα στον Οκτώβριο προγραμματίζεται και η πληρωμή των αναδρομικών στις συντάξεις χηρείας για το ποσοστό της διαφοράς (από το 50% στο 70%) και αφορούν στο διάστημα από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα θα δοθούν και οι αυξήσεις στις συντάξεις.

Σε ό,τι αφορά στους συνταξιούχους που έχουν συμπληρώσει πάνω από 30 χρόνια εργασίας, ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι τον Δεκέμβριο θα δοθούν αναδρομικά 14 μηνών σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Πηγή:cnn.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Ξεκινά δυναμικά η ανακύκλωση στον Δήμο Πάργας μετά την πρώτη δοκιμαστική λειτουργία που είχε θεαματικά αποτελέσματα

Επόμενο Άρθρο

Α’ Κατηγορία: Α.Ο Μύτικας – Οδυσσέας Νυδρίου 0-2 – Έφυγε με το διπλό το Νυδρί (φωτογραφίες-βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...