Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 15:39

Αύξηση σε covid περιστατικά και αύξηση στους εμβολιασμούς στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Μεγάλη πίεση δέχεται το Νοσοκομείο Πρέβεζας τις τελευταίες ημέρες από περιστατικά Covid-19, στην πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι, οι οποίοι νοσηλεύονται υπό την παρακολούθηση των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Πιο συγκεκριμένα σήμερα υπάρχουν 13 περιστατικά εκ των οποίων και δύο υπερήλικες οι οποίοι είναι μετά 6μηνου εμβόλιο (έκαναν το εμβόλιο και έχουν περάσει 6 μήνες από την δεύτερη δόση).

Αυτό δείχνει ότι είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να γίνει και η λεγόμενη αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου, ιδιαιτέρως στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι είναι άνω των 65 ετών και αυτό γιατί θα ενισχυθεί περισσότερο με αντισώματα ο οργανισμός τους.

Ήδη στο Νοσοκομείο έφτασαν τα 6 νέα κρεβάτια και τα 4 μόνιτορ όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), ενισχύοντας έτσι τις κλίνες Covid-19 του Νοσοκομείου Πρέβεζας.

Αύξηση αριθμού των εμβολίων

Μπορεί η Π.Ε Πρέβεζας να είναι από τις πρώτες περιφερειακές ενότητες της χώρας σε ποσοστά εμβολιασμού, ωστόσο καθημερινά αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των ανθρώπων που επιλέγουν να εμβολιαστούν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα Τρίτη 23 Νοεμβρίου έχουν κλειστεί 340 περίπου ραντεβού εκ των οποίων τα 290 είναι για το εμβόλιο της pfizer και 50 με το μονοδοσικό johnson & johnson.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας Δημήτρη Σκανδάλη, το γεγονός αυτός είναι ευχάριστο καθώς ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας έχουν πεισθεί πλέον ότι η νίκη ενάντια στον κορονοίό είναι μονόδρομος και αυτός γίνεται μόνο με τον εμβολιασμό των πολιτών.

Προηγούμενο Άρθρο

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, γιατί δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Επόμενο Άρθρο

Φωτιά σε σπίτι στην Καστροσυκιά

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...