Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 9:49

Απλήρωτοι εργαζόμενοι στον ΕΟΔΥ, γιατί δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Η κατά τα άλλα λαλίστατη κυβέρνηση φαίνεται πως δεν εξοικονόμησε τον απαιτούμενο χρόνο ώστε να εκδώσει μία Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία θα ήταν δυνατή η καταβολή των μισθών στους εργαζομένους του ΕΟΔΥ για τον Οκτώβριο.

Όσο κι αν ακούγεται παρανοϊκό, σε εποχές πανδημίας, όπου δήθεν οι κυβερνήτες δραστηριοποιούνται τα μέγιστα για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής αντιμετώπισης του κορωνοϊού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει απλήρωτους εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι θεωρητικά βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος του μηχανισμού καταγραφής της γενικής εικόνας της πανδημίας.

Πρόκειται για ομάδα εργαζομένων στον ΕΟΔΥ που προσλήφθηκαν τον Οκτώβριο του 2020, αμείφθηκαν κανονικά για ένα χρονικό  διάστημα, αλλά τους τελευταίους έξι μήνες δεν έχουν λάβει υπερωρίες και τον τελευταίο μήνα δεν έχουν μισθοδοτηθεί.

Διαβάστε την ενημερωτική επιστολή του προέδρου του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, προς τους εργαζομένους διά της οποίας ενημερώνονται ότι θα πληρωθούν όταν και εφόσον η κυβέρνηση εκδώσει σχετική ΚΥΑ.

Φαίνεται πως ο δείκτης σοβαρότητας της κυβέρνησης της χώρας έχει πάρει την κατηφόρα με σπασμένα τα φρένα.

Προηγούμενο Άρθρο

Ερώτηση στην Βουλή του Στέργιου Γιαννάκη για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού

Επόμενο Άρθρο

Αύξηση σε covid περιστατικά και αύξηση στους εμβολιασμούς στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...