Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Νέα έξαρση κρουσμάτων από τον Σεπτέμβριο – «Εξαιρετικά απίθανο να πάρουμε τώρα μέτρα»

Ημερομηνία:

spot_img

Για νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού έκανε λόγο σε σημερινές δηλώσεις του ο καθηγητής Επιδημιολογίας της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος τόνισε πως το «κύμα» που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο δεν αποκλιμακώθηκε ποτέ. 

Μιλώντας για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90.1 την Πέμπτη (05.10.23), ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως «είναι μια έξαρση, η οποία φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ωστόσο να επισημάνω ότι είχαμε άλλη μια έξαρση η οποία ξεκίνησε τέλη Ιουλίου και δεν αποσοβήθηκε πλήρως οπότε αυτή η έξαρση έρχεται πάνω στην καμπύλη της προηγούμενης έξαρσης».

Όσον αφορά στην εικόνα που υπάρχει στα νοσοκομεία, ο ίδιος σημείωσε ότι «έχουμε αυξημένο αριθμό ατόμων να μπαίνουν στα νοσοκομεία και να διαγιγνώσκονται με covid και βλέπουμε και τις ΜΕΘ να έχουν ξεπεράσει τις 30 κλίνες. Οι αριθμοί είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτούς που βλέπαμε την εποχή της πανδημίας αλλά δεν είναι και αυτοί οι οποίοι μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα».

Πάντως, ο κ. Μαγιορκίνης χαρακτήρισε «εξαιρετικά απίθανο» το ενδεχόμενο να ληφθούν και πάλι προληπτικά μέτρα, καθώς όπως είπε, «θα πρέπει να δούμε στις εντατικές να είναι πάνω από 150-180 άτομα για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την πιθανότητα λήψης μέτρων».

Τέλος, σχετικά με τους εμβολιασμούς, υπογράμμισε πως «σε παγκόσμιο επίπεδο δεν υπάρχει σύσταση επικαιροποιημένου εμβολιασμού σε άτομα που δεν έχουν προβλήματα υγείας. Αυτό που είναι σημαντικό είναι οι άνθρωποι που είναι ευάλωτοι και έχουν προβλήματα υγείας, μόλις γίνει διαθέσιμο το εμβόλιο να πάνε να κάνουν την επικαιροποιημένη δόση».

Πηγή: Newsit.gr

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ι. Ν. Αγ. Βασιλείου: Ευλογημένο Επταήμερο (20 Σεπτεμβρίου – 26 Σεπτεμβρίου 2026)

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ του π. Δημητρίου Μπόκου Όταν ο Χριστός αποκάλυψε...

«Η Πρώτη Μου Άνοιξη» Ένα πρωτοποριακό βιωματικό εργαστήρι για την εφηβεία και την πρώτη περίοδο

Μια ξεχωριστή και ουσιαστική δράση για την υποστήριξη της...

Είκοσι χρόνια Μετροπόλιταν όπερα στη μεγάλη οθόνη: Μια επετειακή μετάδοση

Ζωντανά από την Νέα Υόρκη στο Πολιτιστικό Κέντρο του...

Pocket Park: Πράσινα Πάρκα: Μεγάλα ή Μικρά; γράφει ο Τάκης Παππάς

Το ερώτημα είναι αν το πράσινο το θέλουμε για...