H ομάδα Μπάσκετ των Μαθητριών του 1ου Γενικού Λυκείου Πρέβεζας γνώρισε για πρώτη φορά φέτος την ήττα από το 1ο ΓΕ.Λ. Πτολεμαΐδας, πρωταθλήτρια ομάδα Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των αγώνων της Γ’ Φάσης Πανελλήνιων Αγώνων Γενικών & Επαγγελματικών Λυκείων Ελλάδας – Κύπρου σχολικού έτους 2024-2025.
Ο αγώνας που διεξήχθη στο Κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Πρέβεζας την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, ήταν αμφίρροπος σε όλη την διάρκειά του, καθώς το σκορ πήγαινε πόντο-πόντο και κρίθηκε στο τέλος στις λεπτομέρειες. Η Πτολεμαΐδα ήταν μια πιο έμπειρη και ολοκληρωμένη ομάδα, σε αντίθεση με την Πρέβεζα που αγωνίστηκε με αρκετές σημαντικές απουσίες. Η εξέλιξη των οκταλέπτων ήταν η εξής:
Το 1ο: 11-12
Το 2ο : 24-26
Το 3ο : 28-30
Το 4ο : 38-42
Να σημειωθεί πως η ομάδα του 1ου ΓΕ.Λ. Πρέβεζας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Νομό Πρέβεζας με νίκες στην Α’ Φάση των αγώνων, νικώντας στον ημιτελικό το 2ο ΓΕ.Λ. Πρέβεζας και στον τελικό το ΓΕ.Λ. Καναλακίου. Στη συνέχεια και για τη Β’ Φάση αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα στην Περιφέρεια Ηπείρου κατακτώντας την νίκη απέναντι στην ομάδα του 4ου ΓΕ.Λ. Ιωαννίνων.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια που συμμετείχαν στους αγώνες της ομάδας του σχολείου, καθώς και στον προπονητή τους Κωνσταντίνο Αντύπα.
Κορίτσια είμαστε περήφανοι για την αξιόλογη πορεία σας έως εδώ.
Ομάδα μπάσκετ κοριτσιών 1ου Λυκείου Πρέβεζας:
- Άλκιστις Παππά
- Ματίλντα Πασαλόγλου
- Όλγα Γκοράτσα
- Έλενα Μπάλλα
- Αγγελική Καρασαβίδη
- Άρτεμις Λεκόση
- Ειρήνη Μπενετάτου
- Μαρίνα Πατακιάρα
- Άννα – Μαρία Παϊταρίδη
- Χαρά Κοντογιάννη
- Χαρά Γέρου
- Κωνσταντίνα Παπαδημητρίου
Οι αθλητικοί συντάκτες της Σχολικής Εφημερίδας του 1ου Γενικού Λυκείου Πρέβεζας
Παπανδρέου Γαρύφαλλος, Ντέντες Φίλιππος, Τάκης Κωνσταντίνος, Τσιλογιάννης Αθανάσιος, Φέτσης Δημήτριος, Ράπτης Αντώνιος