Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024, 9:40

O σεισμός στην Ελασσόνα 5,8 αισθητός και στην Πρέβεζα

Ακόμη ένας ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 04.03.2021, ξανά στην Ελασσόνα. με τις γύρω περιοχές να προσπαθούν ακόμη να σταθούν στα πόδια τους μετά τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε την Τετάρτη, 03.03.2021.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, με το Ευρομεσογειακό Ινστιτούτο να κάνει λόγο για 6 Ρίχτερ.

Το εστιακό βάθος της νέας δόνησης ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα, που σημαίνει πως σε συνδυασμό με την μεγάλη του ένταση, έγινε αισθητός σε όλη την ευρύτερη περιοχή, ακόμα και σε περιοχές της Αττικής. Το επίκεντρό του εντοπίζεται 17 χιλιόμετρα δυτικά του Τυρνάβου.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπάρχουξν ήδη ζημιές σε δύο σπίτια, ενώ όπως μεταδόθηκε ζωντανά στον «αέρα» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, έχει ξεσπάσει και μια φωτιά σε ένα άλλο σπίτι.

Να θυμίσουμε εδώ ότι σε χθεσινό ρεπορτάζ του newsit.gr, οι κ.κ. Άκης Τσελέντης και Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωναν πως η μετασεισμική ακολουθία, η οποία είναι ικανοποιητική, μπορεί να συνεχιστεί και για δύο μήνες!

Τύρναβος: Ελπίδες στα συντρίμμια των ρίχτερ – «Τρέχουν» οι αυτοψίες των μηχανικών

Εν τω μεταξύ, δύο νταλίκες με 100 σκηνές, κλινοσκεπάσματα, μαξιλάρια και ρουχισμό για την ανακούφιση των πληγέντων από τον χθεσινό ισχυρό σεισμό στην περιοχή του Τυρνάβου έστειλε από τη Αθήνα η Πολιτική Προστασία. Κλιμάκιο μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών παραμένει στην περιοχή.

Στο πλευρό των κατοίκων των χωριών του Τυρνάβου βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας που έφθασε στην περιοχή συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες και παρέδωσε στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό 50 σκηνές με ανάλογο αριθμό κλινών, κλινοσκεπασμάτων και υπνόσακων για τις πρώτες ανάγκες του πληθυσμού.

Προηγούμενο Άρθρο

Η δημοτική αρχή Πρέβεζας επανέφερε στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΠ λογικές “Γκρούεζα”, “Μαυρογυαλούρου” και προσλήψεων “από το παράθυρο”

Επόμενο Άρθρο

Κώστας Μπάρκας: Είμαστε τέσσερις μήνες σε λοκντάουν και ακούμε από την κυβέρνηση ανοησίες

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...