Τρίτη, 23 Απριλίου 2024, 12:15

Η δημοτική αρχή Πρέβεζας επανέφερε στο Δήμο και τη ΔΕΥΑΠ λογικές “Γκρούεζα”, “Μαυρογυαλούρου” και προσλήψεων “από το παράθυρο”

Την προηγούμενη εβδομάδα οι δημότες Πρέβεζας έγιναν μάρτυρες ενός σκηνικού που στήθηκε με απόλυτη ευθύνη του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου και της παράταξής του, αλλά και της διοίκησης της ΔΕΥΑ Πρέβεζας. Ενός σκηνικού που σε πολλούς θύμισε την παλαιά ελληνική ταινία, “Υπάρχει και φιλότιμο…”, όπου οι “Μαυρογυαλούροι” και οι “Γκρούεζες” κανόνιζαν ποιος θα δουλέψει και ποιος όχι, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των ανθρώπων.

Η διαδικασία προσλήψεων “από το παράθυρο” που ακολούθησε τόσο ο Δήμος, όσο και η ΔΕΥΑΠ όχι απλώς ήταν διάτρητη, αλλά προσέβαλε βάναυσα τη λογική όσων συμπολιτών μας πρόλαβαν και υπέβαλαν ή δεν υπέβαλαν τελικά τα χαρτιά τους. Ανέργων επιστημόνων που περιμένουν έστω ένα 8μηνο για να δουλέψουν και να βγάλουν τα προς το ζην.

Φυσικά όσοι συνδημότες μας προσλήφθηκαν δε φταίνε σε τίποτα. Οι ευθύνες είναι πολιτικές και μεγάλες, καθώς μπαίνει και το ζήτημα της πολιτικής ηθικής.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” έχει τοποθετηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας για το “πολιτικό παιχνίδι” που εδώ και χρόνια παιζόταν με τις προσλήψεις για λίγους μήνες. Η δημοτική αρχή όμως του κου Γεωργάκου και η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ φαίνεται πως όχι μόνο δεν σκοπεύουν να αφήσουν πίσω τους τα κακώς κείμενα, αλλά να τα συντηρήσουν και να ενισχύσουν, θεωρώντας τη διοίκηση του Δήμου “τσιφλίκι” τους.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” όμως πιστεύει ακράδαντα πως “Υπάρχει και φιλότιμο…” στην Πρέβεζα.

Απαιτούμε να δεσμευτεί η δημοτική αρχή ότι:

-Θα ακολουθεί διαδικασίες ΑΣΕΠ σε κάθε φάση πρόσληψης, ακόμη κι αν αυτή δεν απαιτείται.

-Θα τηρεί όλες τις δράσεις δημοσιότητας με ανακοινώσεις στα ΜΜΕ και θα δίνει το χρονικό περιθώριο στους δημότες να καταθέσουν δικαιολογητικά.

-Θα αξιοποιήσει όλα τα εργαλεία για την είσοδο και την ενίσχυση ανέργων στην αγορά εργασίας.

Η “Ανάπτυξη Τώρα” επιθυμεί έναν Δήμο δικαίου όπου η αξιοκρατία θα αποτελεί τη βάση της τοπικής κοινωνίας.

Ας αρθούν άπαντες στο ύψος των περιστάσεων…

 

Για την “Ανάπτυξη Τώρα”

Το Γραφείο Τύπου

 

Προηγούμενο Άρθρο

Από 16 Μαρτίου ανοίγει και δεύτερη γραμμή εμβολιασμού στο Νοσοκομείο Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

O σεισμός στην Ελασσόνα 5,8 αισθητός και στην Πρέβεζα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...