Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 16:51

O Δήμαρχος Πρέβεζας υποδέχθηκε σε επίσημη συνάντηση επίσκεψη τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος IFG

Την Παρασκευή 18 Ιουνίου του 2021 και σε συνέχεια της αρχικής συνάντησης συνεργασίας στην Αθήνα στο IFG στις 2 Απριλίου στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με τη Γαλλία, ο Δήμαρχος Πρέβεζας υποδέχθηκε στο Δήμο Πρέβεζας στο πλαίσιο θεσμικής συνάντησης συνεργασίας τον Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος IFG.

Ο κ. Νικόλαος Γεωργάκος, πραγματοποίησε αρχικά συνάντηση υποδοχής και συνεργασίας με τον κ. Patrick Comoy παρουσία της Αντιδημάρχου κας Αθηνάς Κωνσταντάκη, αρμόδιας για θέματα Κοινωνικής πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας και στη συνέχεια συμμετείχε στη συνάντηση και ξενάγηση που έγινε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής το οποίο εδρεύει στην Πρέβεζα από τον Πρόεδρο του Τμήματος κ. Σωτηρόπουλο και τον Λέκτορα κ. Ευστράτιο Κυπριωτέλη και τον κ. Θεόδωρο Παππά ΕΤΕΠ (Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό).Η συνάντηση στο Δήμο Πρέβεζας έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έχοντας στην ατζέντα θέματα που αφορούν τα πεδία συνεργασίας των δύο πλευρών στο εκπαιδευτικό και γλωσσικό άξονα σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης, στο πολιτιστικό, τουριστικό επίπεδο και δόθηκε ιδιαίτερη σπουδαιότητα στον τομέα συνεργασίας στις καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες, μέσα από στοχευμένες διαχρονικές συνέργειες αμφίδρομης ωφέλειας και αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων διαμέσου συνεργασιών τόσο με γαλλικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα αλλά και με εξειδικευμένους φορείς.

Προτεραιότητα μεταξύ των δύο πλευρών αποτέλεσε η ανάπτυξη δράσεων για τους νέους αλλά και τους επαγγελματίες του Δήμου Πρέβεζας, όπως στον τουρισμό και στη γαστρονομία διαμέσου του “Εrasmus Networking and Training” καθώς και την ανάπτυξη πολιτιστικών δράσεων από κοινού. Επίσης στην ατζέντα ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος IFG κ. Patrick Comoy ο οποίος και έχει την αρμοδιότητα της προβολής και της ανάπτυξης συνεργειών στην Ελλάδα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024, επέδειξε υψηλό ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και δράσεων στο αθλητικό επίπεδο με το Δήμο Πρέβεζας, με ξεχωριστό ενδιαφέρον για το άθλημα του αμπαλί, ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Γαλλία, όπου και επισκέφθηκε στην Κυανή Ακτή το χώρο άσκησης του αθλήματος.Επίσης ο Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος είχε συνάντηση με τις εκπροσώπους των καθηγητών γαλλικής γλώσσας κα Χάιδω Νάτση, κα Παρασκευή Παππά, κα Χριστίνα Σωτηριάδου και κα Μαρία Τασούλα, και στη συνέχεια πραγματοποίησε συνοδευόμενος από το Δήμαρχο Πρέβεζας επίσκεψη συνεργασίας στο Πανεπιστήμιο στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει με το Δήμο Πρέβεζας για την προβολή και υποστήριξη του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, όπου και τέθηκαν μία σειρά από τομείς ανάπτυξης συνεργασιών και δράσεων αξιοποιώντας κάθε εργαλείο και δυναμική από κάθε πλευρά.

Ο Διευθυντής του IFG κ. Patrick Comoy καθ’ όλη τη διάρκεια της επισκέψεως του συνοδεύονταν από τον Ειδικό Σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας κ. Δημήτριο Γερογιάννη και ξεναγήθηκε στο Δήμο Πρέβεζας, τόσο σε ιστορικά σημεία όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης, στην Αρχαία Νικόπολη όσο και σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος όπως στο παραλιακό μέτωπο και τη διακεκριμένη παραλία Μονολιθίου, στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει όπως και δήλωσε το υψηλό γαστρονομικό ποιοτικό επίπεδο των επαγγελματιών εστίασης στο Δήμο Πρέβεζας αλλά και της εξίσου ποιοτικής φιλοξενίας στη διαμονή.

Τέλος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον περιβαλλοντικό πλούτο του Εθνικού Πάρκου του Αμβρακικού Κόλπου, με τα σπάνια πτηνά, τα δελφίνια, τις θαλάσσιες χελώνες με τη μοναδική βιοποικιλότητα, ο κ. Patrick Comoy ξεναγήθηκε εν πλω στο Εθνικό Πάρκο όπου και εκτός από το μοναδικού φυσικού κάλλους τοπίου είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τοπικά προϊόντα και αλιεύματα τα οποία και τον εντυπωσίασαν από την υψηλή τους ποιότητα.

Προηγούμενο Άρθρο

Εκλογές ΕΠΣ: Αποκλειστικό… ξεκινάει η επιχείρηση καταιγίδα!!!

Επόμενο Άρθρο

Φιλικός ποδοσφαιρικών αγώνας βετεράνων ΠΑΟΚ και Κεραυνού Θεσπρωτικού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...