Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 12:42

Erasmus+: Τέχνη Φύση και Κοινότητα! 20 χρόνια Preveza Jazz Festival!

Το διεθνές Preveza JazzFestival γιορτάζει τα 20 του χρόνια και φέτος για πρώτη φορά συμμετείχε ως εταίρος από την Ελλάδα στο έργο «Τέχνη, Φύση και Κοινότητα» πρόγραμμα Erasmus+  Ανταλλαγές νέων. Τέσσερις νέοι εθελοντές του Preveza JazzFestival με συνοδό την Κατερίνα- Μυρτώ Φατούρουταξίδεψαν στην Ουγγαρία και συμμετείχαν μαζί με 16 ακόμη νέους από οργανώσεις από την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και την Ουγγαρία σε ένα πρόγραμμα οκτώ ημερών στα δάση του βουνού Börzsöny.

Στόχος του έργου ήταν οι συμμετέχοντες να περάσουν μια εβδομάδα στη φύση να συναντηθούν οι ίδιοι και οι κουλτούρες τους, να παίξουν, να δημιουργήσουν και να ανακαλύψουν το ευεργετικό μέρος του τοπικού οικοσυστήματος.Το πρόγραμμα επιδιώκει την καινοτόμο συγχώνευση των τεχνών στην εκπαίδευση και τη βιωσιμότητα.Η σύμπραξη των εταίρων πιστεύει ότι οι τέχνες, και ιδιαίτερα οι παραστατικές τέχνες φέρνουν αυτογνωσία, συνείδηση σώματος καικοινοτικό πνεύμα που μπορεί να οδηγήσει σε μια ευρύτερη κατανόηση της συνείδησης για να βρούμε τη θέση μας στοτοπικό περιβάλλον και στον πλανήτη μας.

Οι νέοι και νέες της αποστολής, που σημειωτέον ήταν το πρώτο τους Erasmus+,  συμμετείχαν σε πολλών ειδών δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, περπάτημα, σκαρφάλωμα, κρουστά όργανα, ζογκλερικά, παιχνίδια γνωριμίας, επιτραπέζιά, μαγειρική, καθάρισμα, βόλτες στο δάσος, περπάτημα, παρατήρηση στο δάσος. Χαρακτηριστικά ο Άγγελος Μπούρας, συμμετέχων στο πρόγραμμα σημειώνει: “Ήταν το πρώτο μου Erasmus+ πρόγραμμα και η αλήθεια είναι πως οι προσδοκίες μου ήταν χαμηλές. Όπως αποδείχτηκε, οι εμπειρίες του προγράμματος ήταν υπεραρκετές.

Αν θέλεις να δοκιμάσεις τον εαυτό σου, ένα σπίτι γεμάτο ενθουσιασμένους εφήβους από κάθε άκρη της ηπείρου μας είναι η λύση. Νέες γνώσεις, εμπειρίες, σκέψεις, εξέλιξη, ανάμικτα συναισθήματα, γέλια, φωνές, δάκρυα, χαμόγελα και σιωπή… και πάει λέγοντας. Βέβαια, η περιγραφή του προγράμματος μπορεί να είναι ανούσια, καθώς οι λέξεις πάντα θα υπολείπονται μπροστά στα βιώματα.»

Το διεθνές Preveza JazzFestival ευχαριστεί τους συμμετέχοντες και συνεχίζει να υποστηρίζει την καλλιέργεια του εθελοντισμού καθώς και την ενδυνάμωση των εθελοντών του.

Ακολουθήστε το PrevezaJazzFestival στο fb και στο Instagram, γίνετε μέλος της μεγαλύτερης jazz παρέας και γιορτάστε μαζί μας τα 20 χρόνια Preveza JazzFestival !

FOLLOW US:https://www.prevezajazzfestival.com/pjf2022


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ξεκίνημα με δύο στα δύο για τις κορασίδες της Νικόπολης

Επόμενο Άρθρο

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Από 1η.11 έως 30.11.2022 η απογραφική διαδικασία – Από 1η.10.2022 η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...