Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 10:12

Aναλυτικός ο απολογισμός από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο

Στον απολογισμό των πρώτων δυόμισι χρόνων της θητείας του προχώρησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος στην ανοικτή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας. Ο κ. Γεωργάκος περιέγραψε ως εξαιρετικά δύσκολο το έργο της διετίας λόγω της πανδημίας και αναφέρθηκε στα έργα που εκτελέστηκαν, σε αυτά που είναι σε εξέλιξη, αλλά και στις μελέτες που εκπονήθηκαν και ανέλυσε τους στόχους που επιτεύχθηκαν, αλλά και εκείνους που έχουν τεθεί. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την παρουσίαση video τα οποία θα συμβάλλουν σύμφωνα με τον Δήμαρχο στην προβολή της περιοχής.

Οι παρεμβάσεις που παρουσιάστηκαν χωρισμένες σε 10 τομείς αφορούσαν δράσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες Πρέβεζας, Ζαλόγγου και Λούρου. Από την καθημερινότητα του πολίτη έως τα ευρωπαϊκά προγράμματα και την αναπτυξιακή πολιτική του Δήμου. Παρεμβάσεις μέσω των δομών για τη στήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από την οικονομική κρίση. Ο Δήμαρχος Πρέβεζα θύμισε ότι διατηρήθηκαν τα ανταποδοτικά τέλη στα ίδια επίπεδα των προηγούμενων χρόνων, ενώ υπήρξαν μειώσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε κατηγορίες δημοτών που επλήγησαν από την πανδημία. Το τμήμα προγραμματισμού και οργάνωσης προχώρησε σε τροποποιήσεις του τεχνικού Προγράμματος έτους σύμφωνα με τις νέες μελέτες, τροποποιήσεις και εντάξεις νέων έργων κατόπιν σχετικών εισηγήσεων και σε συνεργασία με την Οικονομική και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Η παραγωγική θητεία βασίστηκε στο ανθρώπινο υπαλληλικό δυναμικό του δήμου, στη δημοτική ομάδα, στην εθελοντική συμμετοχή, στον προγραμματισμό και στη σκληρή δουλειά και σύμφωνα με τον Δήμαρχο καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού Covid – 19, η συνεργασία των υπαλλήλων του Δήμου, συνέβαλλαν καθοριστικά στην απρόσκοπτη λειτουργία του, στην εξασφάλιση της υγείας των εργαζομένων και στη διατήρησή του σε χαμηλά επίπεδα στον επιδημιολογικό χάρτη της Χώρας μας.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργάκος τα προηγούμενα χρόνια ολοκληρώθηκαν σημαντικές μελέτες και στρατηγικές για το μέλλον, όπως το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το Σχέδιο Δράσης για την Βιώσιμη Ενέργεια, το Τοπικό Σχέδιο Αστικών Στερεών Αποβλήτων κ.α. Παράλληλα υλοποιήθηκαν ή βρίσκονται σε φάση υλοποίηση μεγάλες παρεμβάσεις που ουσιαστικό αντίκτυπο στην πόλη, όπως σημαντικές αναπλάσεις δημόσιων χώρων, η υλοποίηση του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου, η ανάδειξη των ιαματικών Λουτρών κ.α. Έγινε εγκατάσταση κοινόχρηστου δικτύου WiFi σε ορισμένες περιοχές της Πρέβεζας. Αξιοποιήθηκε από την αρχή παραμετροποιήθηκε και τέθηκε σε ισχύ η πλατφόρμα της Novoville προκειμένου να δέχεται τα αιτήματα των πολιτών είπε ο Δήμαρχος και σημείωσε ότι στο χρονικό διάστημα λειτουργίας της πλατφόρμα έχουν ληφθεί πριν από τους πολίτες περίπου 3.400 αιτήματα από τα οποία έχει ολοκληρωθεί γύρω στο 65% αυτών. “Η επόμενη Προγραμματική Περίοδο θα βρει τον Δήμο έτοιμο να αξιοποιήσει τις νέες χρηματοδοτικές δυνατότητες, βάσει ενός καθορισμένου οράματος και στρατηγικής με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών του και με σεβασμό στις αρχές της αειφορίας, της ισότητας και της διαφάνειας” είπε ο κ.Γεωργάκος και περιέγραψε το Επιχειρησιακό πρόγραμμα για την Πρέβεζα του 2030 . Από τον απολογισμό του δημάρχου δεν έλειψαν τα έργα και οι παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης την ΝΕΔΗΚΕΠ κ.α. «Έχουμε πάντα ανοιχτά αυτιά για να ακούσουμε ολοκληρωμένες προτάσεις, ώστε να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε τον τόπο μας σωστά, να μπορέσουμε να κάνουμε χρήσιμα πράγματα για τους Δημότες μας και σε αυτό που κάνουμε δεν περισσεύει κανείς» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας.

Προηγούμενο Άρθρο

Η ΕΡΤ 3 προβάλλει την καθυστέρηση της ένταξης της Νικόπολης στα Μνημεία της UNESCO (βίντεο)

Επόμενο Άρθρο

Δυόμιση ώρες κράτησε ο απολογισμός – Διάβασε επί λέξη 167 σελίδες ο Νίκος Γεωργάκος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...