Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, 20:41

Δυόμιση ώρες κράτησε ο απολογισμός – Διάβασε επί λέξη 167 σελίδες ο Νίκος Γεωργάκος

Μια διαδικασία που θα μπορούσαν να την παρακολουθήσουν όλοι, στο τέλος την άκουσαν ελάχιστοι, αφού η επί λέξη ανάγνωση των 167 σελίδων του απολογισμού, έκανε σχεδόν όλους τους δημοτικούς συμβούλους να στήνουν ”πηγαδάκια” εκτός αίθουσας, προκειμένου να περάσουν οι 2,5 ακριβώς ώρες που ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος διάβαζε τον απολογισμό των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για τα έτη 2019 και 2020.

Μάλιστα πολλοί εφόσον γνώριζαν το κείμενο (είχε σταλεί), προσπαθούσαν να μετρούν τις σελίδες, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο που ο Νίκος Γεωργάκος θα ολοκλήρωνε την διαδικασία που είχε πλέον τυπικό και μόνο χαρακτήρα.

Κάποιοι έπεσαν μέσα σε χρόνο, ενώ κάποιοι άλλοι μπερδεύτηκαν και συνέχισαν να υπολογίζουν ακόμη και όταν ο δήμαρχος ολοκλήρωσε την ανάγνωση.

Μία διαδικασία πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Πρέβεζας, (δεν έχει ξαναγίνει δήμαρχος να διαβάζει απολογισμό 167 σελίδων), κατάντησε η πιο ανιαρή όλων των εποχών, κατά κοινή ομολογία.

Οι πολιτικές και όχι μόνο συζητήσεις εκτός αίθουσας καθ’ όλη την διάρκεια του απολογισμού, έκανε αρκετούς να αναρωτιούνται γιατί ο δήμαρχος επέλεξε να κάνει κάτι τέτοιο, εφόσον το κείμενο των 167 σελίδων είχε δοθεί σε όλους και ταυτόχρονα είχε αναρτηθεί και στο διαδίκτυο.

Εκείνοι που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν τον απολογισμό ήταν οι δημότες, αφού η διαδικτυακή μετάδοση τόσο από το κανάλι του Δήμου στο youtube, όσο και από το onprevezanews.gr λόγω κακής ποιότητας του ήχου, τους έκανε να αποχωρούν.

Έτσι ελάχιστοι άκουσαν τον δήμαρχο να λέει τι πράγματα έκανε η δημοτική αρχή στα 2 πρώτα χρόνια της θητείας της.

Στο τέλος της ανάγνωσης και αφού πολλοί είχαν πιει καφέ, κάπνισαν πολλά τσιγάρα, ενώ κάποιοι άλλοι έφαγαν μέχρι και σουβλάκια, ο Νίκος Γεωργάκος παραδέχθηκε ότι ο χρόνος που μίλησε ήταν αρκετός με τον ίδιο να λέει: «Σας έχω ακούσει όμως όλους πολύ περισσότερο στα δημοτικά συμβούλια» και συνέχισε «για μια φορά με ακούσατε και εσείς».

Αμέσως μετά το τέλος του απολογισμού οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών άσκησαν εντονότατη κριτική στην Δημοτική Αρχή για τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η διαδικασία, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Πρέβεζας.

Προηγούμενο Άρθρο

Aναλυτικός ο απολογισμός από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο

Επόμενο Άρθρο

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 9 Οκτωβρίου στο ΚΗΦΗ

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...