Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 0:02

NISSAN ΛΑΪΝΑΣ: Γνώρισε το άμεσα διαθέσιμο Nissan Qashqai!

Η Nissan εμπλουτίζει τη γκάμα του νέου QASHQAI με την προσθήκη των εκδόσεων, οι οποίες φέρουν το εντυπωσιακό και καινοτόμο σύστημα μετάδοσης κίνησης e-POWER, θέτοντας και πάλι νέα δεδομένα στην κατηγορία των crossover.
Ως αποκλειστικότητα της Nissan και βασικό στοιχείο της στρατηγικής Intelligent Mobility της εταιρείας, το σύστημα e-POWER είναι μια μοναδική προσέγγιση στην ηλεκτροκίνηση, κάνοντας την καθημερινή οδήγηση ευχάριστη και αποτελεσματική.Η Nissan ανέπτυξε το σύστημα e-POWER, με γνώμονα το συνδυασμό βέλτιστης απόδοσης καυσίμου με την οδηγική απόλαυση ενός EV, χάρη στο συνδυασμό δύο εξειδικεύσεων:
• της προηγμένης τεχνολογίας μπαταρίας και κινητήρα &
• του καινοτόμου κινητήρα εσωτερικής καύσης με μεταβλητό λόγο συμπίεσης.
Ως εκ τούτου, το e-POWER είναι μια ιδανική τεχνολογία για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αφιερώσουν χρόνο για να επαναφορτίσουν το όχημά τους με ένα καλώδιο και οδηγούν καθημερινά σε οποιοδήποτε περιβάλλον (αστικό ή προαστιακό).Τεχνική επεξήγηση συστήματος e-POWER
Το σύστημα e-POWER αποτελείται από μια μπαταρία υψηλής απόδοσης που συμπληρώνεται από έναν τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων με μεταβλητή σχέση συμπίεσης, μια γεννήτρια ισχύος, έναν μετατροπέα και έναν ηλεκτροκινητήρα 190Ps (140kW) παρόμοιου μεγέθους και ισχύος όπως συναντάται στα ηλεκτρικά οχήματα της Nissan.
Ο βενζινοκινητήρας παράγει ηλεκτρική ενέργεια, η οποία μπορεί να μεταδοθεί μέσω του μετατροπέα στην μπαταρία, στον ηλεκτροκινητήρα ή και στα δύο, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης.
Αυτό που κάνει ξεχωριστό το συγκεκριμένο σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι, ότι ο ηλεκτροκινητήρας είναι η μοναδική πηγή ισχύος για τους τροχούς, επομένως η απόκρισή του είναι άμεση και γραμμική.
Χάρη στην πλήρη ηλεκτροκίνηση, δεν υπάρχει καθυστέρηση στην παροχή ροπής όπως συμβαίνει σε ένα  παραδοσιακό υβριδικό, όπου μπορεί να υπάρξει απότομη αύξηση στις στροφές του κινητήρα καθώς καλείται να ανταποκριθεί στην απαίτηση του γκαζιού για άμεση επιτάχυνση.
Η άμεση απόκριση του συστήματος e-POWER προσφέρει μια μοναδική και συναρπαστική εμπειρία, σε όλες τις συνθήκες οδήγησης. Με την επιβράδυνση και το φρενάρισμα, η κινητική ενέργεια ανακτάται και διοχετεύεται πίσω στην μπαταρία για βελτιστοποίηση της απόδοσης.
Επιπρόσθετα, θα πρέπει να τονίσουμε πως η κατανάλωση καυσίμου του συστήματος είναι ιδιαίτερα χαμηλή, καθώς κυμαίνεται σε μόλις 5,3lt/100km σε μικτό κύκλο.e-Pedal
Όπως και στο LEAF, το νέο Qashqai e-POWER επωφελείται από μια εντελώς νέα εμπειρία οδήγησης με ένα πεντάλ που ονομάζεται e-Pedal step. Προσαρμοσμένο για το Qashqai, είναι σχεδιασμένο για να εξομαλύνει την επαναλαμβανόμενη καταπόνηση από την αστική οδήγηση, όπου ο οδηγός κινεί συχνά το πόδι του ανάμεσα στο γκάζι και το φρένο, το e-Pedal step επιτρέπει στους οδηγούς να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν χρησιμοποιώντας μόνο το γκάζι.
Συνεπώς, το σύστημα e-POWER του νέου Qashqai σχεδιάστηκε για να προσφέρει την ευχάριστη, αβίαστη και ομαλή οδηγική εμπειρία που συναντάται σε EV, αλλά χωρίς την ανάγκη επαναφόρτισης.Εκδόσεις-Εξοπλισμός
Το QASHQAI e-POWER θα διατίθεται σε όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις της γκάμας του μοντέλου εκτός της ELITE, ενώ ο εξοπλισμός τους θα ακολουθεί τον εξοπλισμό της υπόλοιπης γκάμας ανά έκδοσης με τη διαφορά της μη ύπαρξης ρεζέρβας, αλλά της προσθήκης κιτ επισκευής ελαστικού σε όλες τις εκδόσεις.
Τέλη κυκλοφορίας
Είναι σημαντικό να τονίσουμε, ότι όλες οι εκδόσεις QASHQAI e-Power δεν επιβαρύνονται με τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας, καθώς οι εκπομπές καυσαερίων κυμαίνονται από 119gr/km έως 122gr/km, ανάλογα με την έκδοση, ενώ κυκλοφορούν ελεύθερα στο Δακτύλιο της Αθήνας.

Δημήτριος Λαϊνάς

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
ΥΙΟΙ Δ. ΛΑΪΝΑ Ο.Ε
ΤΗΛ 2682028135


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Προμήθεια νέου εξοπλισμού στο Γ. Ν. Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Και φέτος με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την επέτειο του «ΟΧΙ» στον Δήμο Πάργας (φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...