Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 5:31

5ος στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Γαλλίας ο Αντρέα Μίτα

Την 5η θέση στο ύψος, στην 19η Παγκόσμια Γυμνασιάδα που έγινε στη Νορμανδία της Γαλλίας, κατέκτησε ο πρωταθλητής Ελλάδας Αντρέα Μίτα με 2,03μ.

Ο Αντρέα Μίτα δεν μπόρεσε να φθάσει στην κατάκτηση ενός μεταλλίου που ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Ο νεαρός αθλητής, που στον προκριματικό του ύψους είχε περάσει άνετα με 2,09μ., έμεινε στα 2,03μ.

Με το άλμα του αυτό και έχοντας αποτύχει τρεις φορές στα 2,06μ. έμεινε στην 5η θέση. Μάλιστα, το ασημένιο κρίθηκε στα 2,06μ. και το χάλκινο στα 2,03μ. Νικητής ήταν ο Κινέζος Ζιάνγκ Ντονγκ με 2,09μ.

Η Παγκόσμια Γυμνασιάδα στη Νορμανδία της Γαλλίας, ξεκίνησε στις 15 Μαΐου και ολοκληρώθηκε σήμερα με την τελετή λήξη με την συμμετοχή μαθητών από 69 χώρες.

Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν 70 μαθητές/τριες-αθλητές/τριες και 21 συνοδούς-προπονητές, ενώ στην τελετή έναρξης την Ελληνική Σημαία κρατούσε ο Αντρέα Μίτα.

Στην Γαλλία και η προπονήτρια του ΕΥ ΖΗΝ Σίλα Γέροντα, η οποία παρακολούθησε τις προσπάθειες του Αντρέα Μίτα.

Η Σίλα Γέροντα μίλησε για τον αγώνα του Αντρεά Μίτα στο onprevezanews.gr: ”Ήταν ένας αγώνας στα μέτρα μας με μεγάλο ενθουσιασμό στον προκριματικό όπου κάναμε 2,09μ., αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, βροχή και αέρα την ημέρα του τελικού δεν βγήκαν τα άλματα που θέλαμε. Συνεχίζουμε τις προπονήσεις μας με περισσότερη όρεξη όπως και με τα υπόλοιπα παιδιά του συλλόγου, γιατί έχουμε πολλούς αγώνες μπροστά μας”.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δ.ΙΕΚ Πρέβεζας και Νοσοκομείου

Επόμενο Άρθρο

103η Επέτειος από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού – Εκδηλώσεις στη Ν. Σαμψούντα (φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...