Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 12:07

103η Επέτειος από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού – Εκδηλώσεις στη Ν. Σαμψούντα (φωτογραφίες)

Τιμήθηκε με κάθε επισημότητα η 103η επέτειος από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ν. Σαμψούντα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ”Η Αμισός” Ν. Σαμψούντας με τον Δήμο Πρέβεζας και την Π.Ε Πρέβεζας.Οι εκδηλώσεις με τίτλο ”Πόντος-Μικράασία, αλησμόνητες πατρίδες”, ξεκίνησε με την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Αλησμόνητων Πατρίδων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου.Αμέσως μετά ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από φορείς και συλλόγους που έδωσαν το παρών.

Συγκεκριμένα στεφάνια κατάθεσαν οι: Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Βουλευτής Ν.Δ Στέργιος Γιαννάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αχιλλέας Γκούμας, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ν. Σαμψούντας Βασίλης Φουντούκογλου, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ν. Σινώπης Χρήστος Τερζόγλου, ο εκπρόσωπός της Α.Δ Πρέβεζας Βαγγέλης Μυλώνας, από την Δημοτική παράταξη ”Στροφή στο Μέλλον” ο Φονταράς Ευκλείδης, από την Δημοτική παράταξη ”Ανάπτυξη Τώρα” Γιώργος Νίτσας, ο εκπρόσωπος του ανώτερου διοικητή Φρουράς Πρέβεζας-Λευκάδας αντισμήναρχος Πασχάλης Ουτσκούνης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πρέβεζας Γιάννης Μπούρης, ο πρόεδρος της Ένωσης αποστράτων αξιωματικών αεροπορίας υποπτέρραρχος – ιπτάμενος Γιάννης Τσαντίρης, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Στρατού Γιάννης Γιώτης, ο εκπρόσωπος των Εφέδρων Αξιωματικών, έφεδρος ανθυπολοχαγός Άγγελος Τσούτσης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ΄Ένωσης Συνδέσμων αγωνιστών ΕΟΕΑ ΕΔΕΕΣ Κωνσταντίνος Τσούτσης, ο πρόϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε Πρέβεζας Γιώργος Μούτσιος, η καθηγήτρια ΕΕΕΕΚ Ν. Σαμψούντα Πρέβεζας Αναστασία Σκένδου, ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Ματθαίος Φιλιππούσης, ο εκπρόσωπος του Δημοτικού Σχολείου Ν. Σινώπης Αναστάσιος Τσαουσίδης, ο ομιλητής της εκδήλωσης Θωμάς Αλεξιάδης, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου ΠΟΠΣ Ελλάδος Στέλα Χαϊτίδου, η πρόεδρος του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου ”ο Διογένης” Ν. Σινώπης Θεοδώρα Σαρηγιαννίδου, ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Ν. Βίγλα Άρτας΄΄Οι Πρόσφυγες” Χρήστος Αβραμίδης, ο πρόεδρος του Ποντιακού Συλλόγου Ν. Κερασούντας Δημήτρης Καραβασιλείου, η πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών και Ποντίων Πρέβεζας Βασιλική Χόρτη, η εκπρόσωπος του συλλόγου του Αγ. Θωμά Μαρία Αβραμίδου, η πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Ν. Σαμψούντας Άννα Κατωπόδη, η εκπρόσωπος του συλλόγου Γυναικών Ν Σινώπης Παρασκευή Καρύπογλου, ο εκπρόσωπος του συλλόγου Σαρακατσανέων Πρέβεζας Γιώργος Κουμπής, ο πρόεδρου του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας Σπύρος Νταλαούτης, ο αντιπρόεδρος της Α.Ε Ζαλόγγου Γεώργιος Τσούτσης, ο αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου ”Η Αμισός” Ν. Σαμψούντας Ανδρέας Αδαμίδης.

Εκφώνηση Κατερίνα Νταούτη.Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρο Ν. Σαμψούντας με την κα. Χατίδου και τον Δήμαρχο να απευθύνουν σύντομους χαιρετισμούς.

Ακολούθησε η ομιλία του διδάκτορα Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θωμά Αλεξιάδη.

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν μουσικά με τα σχήματα του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας που παρουσίασαν Σμυρνέϊκα τραγούδια και το Παραδοσιακό Μουσικό Σύνολο από σπουδαστές του τμήματος Μοσυικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

5ος στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Γαλλίας ο Αντρέα Μίτα

Επόμενο Άρθρο

Α.Γ.Σ.Π Petanque Club Preveza 2021: Εσωτερικό τουρνουά ενόψει Πανελληνίου Πρωταθλήματος (φωτογραφίες)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...