1η Μαΐου ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος

Ημερομηνία:

Στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών, η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Πρέβεζας, έχοντας ως στόχο την εξάλειψη των κινδύνων πυρκαγιάς σε ξένες περιουσίες και κυρίως για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, τη μείωση του αριθμού εκδήλωσης
πυρκαγιών υπαίθρου και τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων, ανακοινώνει ότι: Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν εκδηλωθεί αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές κυρίως κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών ώστε, να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα όπως προβλέπονται στην υπ’ αρ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη «Καθορισμός μέτρων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δασικές, αγροτικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους».

Ήδη πραγματοποιούνται εκτεταμένοι έλεγχοι – περιπολίες, προς διαπίστωση της τήρησης των συγκεκριμένων μέτρων.
Σε περίπτωση μη τήρησης των διαλαμβανομένων της ανωτέρω Πυροσβεστικής Διάταξης, θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με την υπ’ αρ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη «Διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων για παραβάσεις επί
κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας», για παραβάσεις της υπ’ αρ. 9/2021 Πυροσβεστικής Διάταξης.

Επιπρόσθετα, γνωστοποιούμε τη νέα Πυροσβεστική Διάταξη υπ’ αρ. 20/2023, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 2549 , τεύχος Β’, της 19.4.2023, σύμφωνα με την οποία «Καθορίζονται τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα».

Επισημαίνεται ότι για την καύση φυτικής ύλης ως προϊόν καθαρισμού, έως και την 30 Απριλίου 2023, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ώστε να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, τα υποχρεωτικά
μέτρα πρόληψης καθώς και κάθε άλλη πρόσθετη πληροφορία.

Τονίζουμε ότι, η πιστή τήρηση των ανωτέρω είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και την προστασία όλων μας!

Πρέβεζα 25/04/2023

Ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Πρέβεζας
Αθανάσιος Δ. Μικρούλης
Πύραρχος Γ.Κ.

ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Οι δημοσιογράφοι του onprevezanews.gr σας ενημερώνουν 24ωρες το 24ωρο για όλες τις εξελίξεις στην Πρέβεζα, την Ήπειρο, την Ελλάδα και τον Κόσμο. Υπεύθυνος της ομάδας σύνταξης είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Βασιλειάδης.
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Άρωμα» Πρέβεζας στη Ροτόντα των Ηνωμένων Εθνών στη Βιέννη

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, από τις 5...

Σοκ στον Παντοκράτορα Πρέβεζας: Βοθρολύματα πλημμύρισαν υπόγεια κατοικιών – «Καταστραφήκαμε» λένε οι κάτοικοι (video)

Σκηνές απόλυτης απόγνωσης εκτυλίχθηκαν στην οδό Τενέδου, στην περιοχή...

Εταιρεία security αναζητά οδηγούς και συνοδηγούς χρηματαποστολών

Εταιρεία security που δραστηριοποιείται στο κλάδο των χρηματαποστολών με...

Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών από τη ΛΕΚ Πρέβεζας στους εκπαιδευτικούς του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου

Μία ιδιαίτερα σημαντική και χρήσιμη δράση ενημέρωσης και εκπαίδευσης...