Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 14:48

Χαιρετισμός δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου για την εορτή του προστάτου και Πολιούχου Αγ. Χαραλάμπους

“Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. κ. Χρυσόστομε, αξιότιμη κα Υπουργέ άξια Ηπειρώτισσα και καλή μας φίλη Μαρία Κεφάλα, αγαπητοί μας φιλοξενούμενοι μας, Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητε και Θεοφιλέστατε Επίσκοπε Αμορίου Νικηφόρε, Ηγούμενε της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης.

 

Έχω τη μέγιστη χαρά και την τιμή να σας καλωσορίζω στον όμορφο, ιστορικό αλλά και ιερό τόπο μας. Σας καλωσορίζω λοιπόν με συγκίνηση και τη θέρμη της πλέον γνωστής τόσο πανελλαδικά αλλά και όλο και πιο πολύ ανά την Οικουμένη φιλοξενίας όλων των Δημοτών της Πρέβεζας.

 

Σας έχουμε σήμερα μαζί μας στη μεγάλη και σπουδαία εορτή μας στο Δήμο Πρέβεζας στο «νησί» της Ηπείρου, όπου από εχθές στον Πανηγυρικό Εσπερινό μαζί σας, τιμά και προσεύχεται στον Πολιούχο και θαυματουργό Προστάτη της, Άγιο Χαράλαμπο.

 

Μία προσευχή με τη σκέψη αλλά και τις ευχές για ειρήνη και γαλήνη σε όλο τον κόσμο, δίχως πολέμους και το σκοταδισμό της τρομοκρατίας με σεβασμό και αγάπη προς το συνάνθρωπο κάθε καταγωγής και κουλτούρας.

 

Αγαπητοί Πατέρες , Κύριε Βουλευτά του νομού μας,θεματικέ Αντιπεριφερειάρχη, συνάδελφοι Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας , Διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης .

 

Η Πρέβεζα σήμερα πανηγυρίζει και τιμά τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Χαράλαμπο από το 1854, όπου με το θαύμα από την άφιξη της αγίας Κάρας του Αγίου, από τα Μετέωρα, σώθηκε ο τοπικός πληθυσμός που τον αποδεκάτιζε η πανώλη. Έχω σήμερα την τιμή ως ο επανεκλεγμένος Δήμαρχος Πρέβεζας, να εορτάζω για πέμπτο συναπτό έτος από το 2020 τον Πολιούχο Μεγαλομάρτυρα Άγιο Χαράλαμπο.

 

Πέντε χρόνια από την πρώτη φορά που είχα την εν λόγω τιμή και ευθύνη, στο ΔήμοΠρέβεζας, στο Δήμο της καρδιάς μας όπως πλέον λέμε. Ένας Δήμος με δυναμικές ανάπτυξης και πολυεπίπεδης παραγωγικής προοπτικής που έχει αλλάξει και προχωρά στο αύριο με σκληρή εργασία και αποτελέσματα στο σήμερα μη παραγράφοντας συνάμα παρακαταθήκες και αξίες.

 

Έχοντας διανύσει και αντιμετωπίζοντας μία παγκόσμια πρωτόγνωρη και δύσκολη εποχή στην τρέχουσα δεκαετία, είτε θανατηφόρων πανδημιών, είτεδιεθνών κρίσεων, πολέμων και τρομοκρατικών ομών χτυπημάτων, της ενεργειακής κρίσης και της χιονοστιβάδας κοινωνικών και γεωπολιτικών αναταράξεων και ενός γενικευμένου απειλητικού σε πολλά επίπεδα γενικευμένου αναθεωρητισμού, εμείς οφείλουμε να συνεχίζουμε με τόλμη καισταθερότητα, με πίστη και υπομονή για την ολοκλήρωση της αποστολής και του κοινού μας οράματός προς το σύνολο αλλά και των στόχων που μας ενώνουν.

 

Όμως, όπως σε κάθε δημόσια ευκαιρία που μου δίνεται η δυνατότητα τονίζω, στην αντιμετώπιση κάθε δύσκολης κατάστασης, οι πυλώνες και τα κάστρα μας που μας κράτησαν όρθιους και εντός της πορείας μας προς το καλύτερο, ήταν η πίστη, η αλληλεγγύη, η αγάπη για το συνάνθρωπο δίχως φίλτρα, η καθημερινή δίχως εκπτώσεις με στρατηγικό σχεδιασμό εργασία, η συνεργασία και η ενότητα.

 

Τα μεγάλα και σπουδαία εκθαμβωτικά θαύματα είναι του Κυρίου και των Αγίων της εκκλησίας μας, όπως αυτό που έλαβε χώρα στην Πρέβεζα με την ευλογία του Αγίου μας Πολιούχου Αγίου Χαραλάμπους. Όπως όμως ο ήλιος ακτινοβολεί ως ένα ενιαίο ανίκητο φως ως ένα σύνολο από φωτεινές ακτίνες, έτσι και τα αμέτρητα μικρά καθημερινά θαύματα του φωτός της ίδιας της ζωής και της αγάπης που γίνονται καθημερινά από τον καθένα μας, τροφοδοτούν και ενδυναμώνουν το δικό μας ήλιο της ελπίδας και της προόδου σβήνοντας το σκότος κάθε μισαλλοδοξίας, εγωισμού, ματαιοδοξίας, ακραίων ιδεοληψιών, φθόνου και διχασμών.

 

Σε αυτό το φωτεινό δρόμο ας πορευθούμε λοιπόν και ενώνοντας ο καθένας μας τις δικές του «ακτίνες φωτός» προσφοράς και προόδου, τα δικά του καθημερινά μικρά θαύματα της ζωής, ας γιγαντώσουμε τον ήλιο της αλήθειας μας, τον ήλιο της ζωής μας.

 

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους για την ημέρα, να έχουμε την ευλογία του Αγίου μας Πολιούχου και Προστάτου Αγίου Χαραλάμπους και ας μας φωτίζει η Παναγιά να υμνούμε το θαύμα της ζωής του Κυρίου μέσα από το θαύμα της αγάπης και της ενότητας μεταξύ μας.”

 

Προηγούμενο Άρθρο

Πήρε σάρκα και οστά ο νεοσύστατος Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγ. Θωμά (video-pics)

Επόμενο Άρθρο

Τεράστια νίκη για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας – Κέρδισε με 3-0 τον Πορφύρα (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...