Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 20:34

Φεύγει από την Πρέβεζα ο καθηγητής Μιχάλης Διακομιχάλης

Ο καθηγητής Μιχάλης Διακομιχάλης αποχωρεί από την Πρέβεζα το επόμενο ακαδημαϊκό έτος μετά από 23 χρόνια στην πόλη όπου αγάπησε ως δεύτερη πατρίδα του μετά την γενέτειρά του την Νίσυρο.

Μάλιστα ο ίδιος όταν είχε έρθει στην Πρέβεζα στο τότε ΤΕΙ Λογιστικής μαζί με την οικογένεια του είχε προχωρήσει και στην άγορα μόνιμης κατοικίας. ”Αγάπησα την Πρέβεζα και τους ανθρώπους της” έχει πει ο ίδιος πολλές φορές σε δημόσιες τοποθετήσεις του.

Και όμως ο καθηγητής που αγαπήθηκε όσο κανείς άλλος από την ίδρυση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Πρέβεζα, αποφάσισε να φύγει και πλέον θα διδάσκει σε άλλο Πανεπιστήμιο της χώρας.

Ο Μιχάλης Διακομιχάλης σήκωσε στις πλάτες του το θέμα της ματαίωσης της μεταφοράς του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα, στα Ιωάννινα όπως είχαν αρχικά αποφασίσει οι συνάδελφοί του και μετέπειτα οι Σύγκλητος μέχρι να ”παγώσει” το Υπουργείο Παιδείας το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο ίδιος νιώθει πικραμένος από την αντιμετώπιση που είχε από ανθρώπους του Πανεπιστημιακού χώρου, οι οποίοι τον έχουν ”σύρει” στις δικαστικές αίθουσες ζητώντας του χρήματα ως αποζημίωση.

Αύριο, Πέμπτη έχει ακόμα ένα δικαστήριο, που δεν είναι το τελευταίο, στο Δικαστικό Μέγαρο Πρέβεζας. Βλέποντας την όλη κατάσταση ο ίδιος με έγγραφο του στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ζήτησε την μετακίνηση του σε άλλο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας για οικογενειακούς λόγους, κάτι που έχει γίνει δεκτό και απομένει η έγκριση από τη Σύγκλητο και η δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ.

Ο καθηγητής Μιχάλης Διακομιχάλης φεύγει την Πρέβεζα, αφήνοντας εκατοντάδες φίλους που θα τον αναμένουν έστω και ως παραθεριστή.

Προηγούμενο Άρθρο

Ευχαριστήριο του ΔΙΕΚ Πρέβεζας προς το Νοσοκομείο

Επόμενο Άρθρο

Γιώργος Δημητρίου: Από τις εκλογές της ΕΠΣ μέχρι την υποψηφιότητα στις Εθνικές Εκλογές

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...