Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 12:45

Το onprevezanews σας παρουσιάζει τις 4 ομάδες του Μουσικού Σχολείου στο Generation Next της Vodafone

Το onprevezanews.gr σας παρουσιάζει και τις 4 ομάδες του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, οι οποίες συμμετείχαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next του Ιδρύματος Vodafone.

RoboKids A.E. / Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Medousa

Περιγραφή προβλήματος

Είναι χρονοβόρο και κοστοβόρο να αναλύσεις δείγματα θαλάσσιου νερού από τις παραλίες του νομού Πρέβεζας σε συγκεντρώσεις μικροοργανισμών για να έχουν οι παραλίες γαλάζια σημαία. Για το λόγο αυτό, η ομάδα μας έλαβε υπόψη το πρόβλημα και κατασκεύασε έναν μηχανισμό για την δειγματοληψία.

Περιγραφή προτεινόμενης λύσης

Η ιδέα μας είναι να κατασκευάσουμε ένα Ρομποτικό υποβρύχιο με την βοήθεια των τεχνολογιών STEM για να γίνει ευκολότερη η δειγματοληψία θαλάσσιου νερού από τις παραλίες του Νομού. Η ανάλυση των δειγμάτων θα γίνεται σε εξιδεικευμένο μικροβιολογικό εργαστήριο και θα ακολουθεί η αποστολή των αποτελεσμάτων στον Δήμο Πρέβεζας και στο τμήμα Προγραμματισμού που είναι αρμόδιο για τις Γαλάζιες Σημαίες.

Η ομάδα

Καθηγητής: KONSTANTINOS SOFIANOS
Μέλη ομάδας: ΑΓΚΑΛΗ ΜΑΡΙΟΣ Β’ Γυμνασίου, ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Β’ Γυμνασίου, ΛΑΪΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β’ Γυμνασίου, ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Β’ Γυμνασίου

Δείτε την παρουσίαση:

Plus-_-Plus / Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

#StayInformed

Περιγραφή προβλήματος

Ένα φαινόμενο που τουλάχιστον σε παρωδική βάση έχει εδραιωθεί στη ζωή μας είναι αυτό της πανδημίας. Σταθήκαμε στο πέρασμα του τελευταίου χρόνου, ορισμένοι θεατές και ορισμένοι θύματα ενός αόρατου εχθρού που κατάφερε να λυγίσει τη πλειονότητα των κρατών παγκοσμίως. Στην αρχή, θεωρήσαμε ότι αυτοί που πλήττονται είναι “οι άλλοι” μέχρις ότου να συνειδητοποιήσουμε ότι για κάποιους, “οι άλλοι” είναι οι κοντινοί μας άνθρωποι, η οικογένεια, οι φίλοι μας και μπορεί ανά πάσα στιγμή αυτοί οι άλλοι να γίνουμε εμείς. Άτομα του στενού μας περιβάλλοντος υπήρξαν φορείς της νόσου COVID-19, γεγονός που μας ώθησε να επαναπροσδιορίσουμε μέσα μας την σημασία του πολυτιμότερου για τον άνθρωπο αγαθού, την υγεία. Έτσι, αποφασίσαμε να μη σταθούμε μικροσκοπικά σε κάποιο πρόβλημα π.χ. της πόλης μας, της γειτονιάς μας, αλλά να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε περισσότερο μακροσκοπικά το ζήτημα, με ένα αρκετά ισχυρό “φάρμακο”, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, πράγμα που αποτελεί και τον στόχο της εφαρμογής μας.

Περιγραφή προτεινόμενης λύσης

Με αφόρμη τα παραπάνω, δηλαδή το σοβαρότατο ζήτημα της πανδημίας και την επιθυμία μας να αφυπνίσουμε το ευρύ κοινό, αποφασίσαμε, έχοντας υπόψη το παρελθόν του διαγωνισμού, όπου τείνουν να πρωταγωνιστούν νέες τεχνολογίες υπό την μορφή “απτών” εφευρέσεων και κατασκευών, να διαφοροποιηθούμε από τη φαινομενικά καθεστηκυία οδό και να δημιουργήσουμε κάτι λιγότερο “απτό”. Μετά από ενδελεχή διάλογο, καταλήξαμε στην απόφαση για δημιουργία μιας εφαρμογής με περιεχόμενο κατά βάση ενημερωτικό, δηλαδή μία προσέγγιση από την σκοπιά του λογισμικού – software. Κατά συνέπεια, προσδοκούμε αυτή η εφαρμογή να αποτελέσει, όπως άλλωστε προαναφέρθηκε, ένα μικρό “αντίδοτο” – έναυσμα για την αντιμετώπιση αυτού του μικροσκοπικού αλλά ισχυρότατου εχθρού, χωρίς να επικεντρωνόμαστε σε κάποια συγκεκριμένη ομάδα συνανθρώπων μας, αλλά την κοινωνία ως ολότητα.

Η ομάδα

Καθηγητής: KONSTANTINOS SOFIANOS
Μέλη ομάδας: ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Γ’ Λυκείου, ΠΟΪΚΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ’ Λυκείου

Δείτε την παρουσίαση:

ΚΑΠ / Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

KAP_Program

Περιγραφή προβλήματος

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινή μας ζωή είναι το πρόβλημα της Πανδημίας ένεκα του Ιού COVID-19. Η πρόκληση για μας ήταν να αναζητήσουμε πληροφορίες για το πρόβλημα και να προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας εφαρμογής για να ενημερώσουμε και να ψυχαγωγήσουμε την τοπική κοινότητα σχετικά με το ζήτημα.

Περιγραφή προτεινόμενης λύσης

Η ιδέα, μέσω της οποίας θα εφαρμόσουμε το STEM και τις εκθετικές τεχνολογίες για να αντιμετωπιστεί το εν λόγω ζήτημα, είναι η κατασκευή μιας εφαρμογής με ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Η ομάδα

Καθηγητής: KONSTANTINOS SOFIANOS
Μέλη ομάδας: ΝΤΟΥΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Α’ Λυκείου, ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α’ Λυκείου, ΠΑΠΙΡΗΣ ΆΓΓΕΛΟΣ Α’ Λυκείου

Δείτε την παρουσίαση:

Router66 / Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

Tourist Guide

Περιγραφή προβλήματος

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού Generation Next, επιλέξαμε να ασχοληθούμε με το ζήτημα του τουρισμού στην κοινότητά μας. Η Πρέβεζα είναι μια πόλη που εξαρτάται από τον τουρισμό και θέλαμε να προσφέρουμε μια αρωγή στην διαχείρισή του.

Περιγραφή προτεινόμενης λύσης

Η ιδέα μας για την ενίσχυση του τουρισμού υλοποιήθηκε μέσω της τουριστικής μας εφαρμογής. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, θεωρήσαμε ότι μια τουριστική εφαρμογή για την πόλη μας θα ήταν κατάλληλη για να πληρήσει τις απαιτήσεις του σημερινού τουρισμού.

Η ομάδα

Καθηγητής: KONSTANTINOS SOFIANOS
Μέλη ομάδας: ΚΟΤΣΑΡΙΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ – ΜΑΡΙΑ Α’ Λυκείου, ΜΠΕΪΝΤΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΙΩΑΝΝΑ Α’ Λυκείου

Δείτε την παρουσίαση:

Προηγούμενο Άρθρο

Διάκριση του Μουσικού Σχολείου στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Generation Next του ιδρύματος Vodafone

Επόμενο Άρθρο

Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Πότε ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...