Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 2:28

Διάκριση του Μουσικού Σχολείου στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Generation Next του ιδρύματος Vodafone

Η εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Generation Next, που διοργανώθηκε από το ίδρυμα Vodaphone, από το τέλος Σεπτεμβρίου 2020 έως τα μέσα Μαρτίου 2021.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που έφερε η πανδημία του COVID-19, κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στον κόσμο του STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), να καλλιεργήσουν δεξιότητες, να αποκτήσουν γνώσεις, να χρησιμοποιήσουν κατάλληλα εργαλεία για να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και να δώσουν λύσεις σε θέματα της καθημερινότητας, δημιουργώντας ένα καλύτερο αύριο για όλους!

Με την καθοδήγηση του καθηγητή Πληροφορικής του σχολείου κ. Σοφιανού Κων/νου, δήλωσαν συμμετοχή τον διαγωνισμό τέσσερις ομάδες:

  • Plus-_-Plus (Ποϊκλής Λεωνίδας, Πρέντζας Σταύρος, μαθητές της Γ’ Λυκείου).
  • ΚΑΠ(Δημακοπούλου Κατερίνα, Ντούκου Αναστασία, Παπίρης Άγγελος, μαθητές της Α’ Λυκείου).
  • Router66 (Κοτσαρίνη Εβελίνα, Μπεϊντάρη Βασιλική, μαθήτριες της Α’ Λυκείου).
  • RoboKids A.E. (Αγκάλη Μάριος, Κορωναίος Χρήστος, Κωστάκης Ιωάννης, Λαϊνάς Γεώργιος, μαθητές της Β’ Γυμνασίου).

Ανάμεσα σε 118 σχολεία και εκπαιδευτικούς οργανισμούς από 94 περιοχές της Ελλάδας και σε 374 καινοτόμες ιδέες που γεννήθηκαν, η ομάδα Plus-_-Plus κατάφερε να κατακτήσει την δέκατη θέση. Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό, τις ομάδες και τα αποτελέσματα υπάρχουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.vodafonegenerationnext.gr/diagonismos/nikites

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Βασίλειος Χαλβαντζής

Προηγούμενο Άρθρο

Ερώτηση Κώστα Μπάρκα στην Υπουργό Παιδείας: Να δεσμευθεί η κυβέρνηση για την απρόσκοπτη λειτουργία του Τμήματος Λογιστικής στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Το onprevezanews σας παρουσιάζει τις 4 ομάδες του Μουσικού Σχολείου στο Generation Next της Vodafone

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...