Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 0:46

Το Κ.Κ.Ε παρουσίασε και επίσημα το ψηφοδέλτιο των Εθνικών εκλογών

Εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής χαιρετισμό απηύθυνε η Μαλεζά Ζήνα καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, τα μέλη και τους φίλους, όλους όσους συναντήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα στους καθημερινούς αγώνες. Όπως ανέφερε όλο το προηγούμενο διάστημα όλοι μαζί, μέλη και φίλοι του κόμματος, έδωσαν μάχες μέσα από τα σωματεία για όλα όσα καίνε το λαό της Πρέβεζας, μέσα και έξω από τους χώρους δουλειά, για να μπορέσει να κρατηθεί όρθιο το νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Έτσι και τώρα θα δώσουν σα μια γροθιά τη μάχη των εκλογών σε όλες τις κάλπες. Όπως είπε θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για να μην υποκύψει ο πρεβεζάνικος λαός στα ψεύτικα διλήμματα που προσπαθούν να τον εγκλωβίσουν όλα τα άλλα κόμματα. Η επόμενη κυβέρνηση, είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ, με μπαλαντέρ το πρόθυμο ΠΑΣΟΚ, θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, γιατί το ίδιο αντιλαϊκή είναι κάθε κυβέρνηση που κινείται στις ράγες του βάρβαρου καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Και επειδή ο λαός έχει πείρα θα πρέπει να αναλογιστεί:

Αντιλαϊκές δεν ήταν όλες διαδοχικά οι κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ, και της ΝΔ, και του ΣΥΡΙΖΑ που διαχειρίστηκαν την οικονομική κρίση με εργαλείο τα -σκληρά για το λαό μας- μνημόνια;

Αντιλαϊκή δεν ήταν και η κυβέρνηση της ΝΔ που πήρε τη σκυτάλη για να συνεχίσει σε συνθήκες οικονομικής ανάκαμψης, πιο υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, μεγάλων επενδύσεων;

Αντιλαϊκή θα είναι και η επόμενη αστική κυβέρνηση, όποιος κι αν έρθει πρώτος.

Όχι μόνο, γιατί τα όσα ζει ο λαός και η νεολαία, η ακρίβεια, η ενεργειακή φτώχεια, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και οι επιπτώσεις τους, είναι εδώ και επιμένουν, αλλά και γιατί όλα αυτά δεν αποτελούν μια απλή παρένθεση που σύντομα θα κλείσει.

Το αντίθετο. Είναι απόδειξη ότι αυτό το εκμεταλλευτικό σύστημα μεγαλώνει τα αδιέξοδα στη ζωή του λαού.

Αντιλαϊκή θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, γιατί αντιλαϊκό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα και της ΝΔ, και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία, παρά τις διαφορές τους, γράφουν με μεγάλα γράμματα:

-την υλοποίηση των συμβάσεων του Ταμείου Ανάκαμψης,

-της στρατηγικής της πράσινης μετάβασης,

-των επικίνδυνων σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Και τελικά για όλα τα παραπάνω θα ζητήσουν το λογαριασμό πάλι από το λαό καλώντας τον να κάνει πάλι θυσίες. Για να μη χαθεί άλλος χρόνος ένα είναι το πραγματικό δίλλημα, και όπως είπε:

“Το πραγματικό δίλημμα που αναδεικνύεται και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, είναι να μην είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, όποιος και αν είναι ο μηχανοδηγός  αλλά να είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του. Αν θα δυναμώνει ως πολιτική και συλλογική δράση, αλλά κι ως ατομική αγωνιστική επιλογή κι ως κριτήριο ψήφου, το: «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, στο δρόμο της ανατροπής». Ένα σύνθημα που ξεπήδησε όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα από την πάλη του ίδιου του λαού.

Κι αυτό μπροστά στην κάλπη, ένα πράγμα σημαίνει: Πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ.»

Στη συνέχεια ο Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΚΚΕ, Κώστα Κωτσαντής παρουσίασε το ψηφοδέλτιο των βουλευτικών εκλογών για το νομό Πρέβεζας που αποτελείται από τους εξής:

  • Αμάραντος Σταύρος: φαρμακοποιός, δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πρέβεζας – Λευκάδας
  • Μαλεζά Ζήνα: Ιδιωτική Υπάλληλος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Πρέβεζας,  Μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Πρέβεζας
  • Πούμπης Γιώργος: Ιδιωτικός Υπάλληλος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Πρέβεζας, Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Πρέβεζας και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας
  • Τζίμα Μαρία: Συνταξιούχος, πρώην νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας και πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων ΓΝΠ, στέλεχος του ΚΚΕ, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πρέβεζας (παράρτημα της ΟΓΕ).

Εν συνεχεία η Κ.Ο. έκοψε την πίτα ευχόμενη σε όλους καλή και αγωνιστική χρονιά με υγεία για τις ερχόμενες μάχες ενώ ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με μουσική και  χορό που κράτησε αμείωτο το κέφι.

Προηγούμενο Άρθρο

ΠΑΣΟΚ: Συνάντηση υποψηφίων βουλευτών με τη νομαρχιακή

Επόμενο Άρθρο

Ν.Δ: Σπαζοκεφαλιά η κατάρτιση ψηφοδέλτιου για τις Εθνικές εκλογες – ”Πονοκέφαλος” οι γυναίκες

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...