Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, 17:51

Του Βοτανικού… ο ‘’μάγκας’’ – Το στολίδι της Πρέβεζας (πριν και μετά) – Βίντεο και φωτογραφίες

Χόρτα, σκουπίδια, δέντρα πεσμένα, παγκάκια σπασμένα και άλλα πολλά, εικόνες ντροπής για αυτό το μέρος, από το οποίο πολλοί πρεβεζάνοι έχουν ευχάριστες αναμνήσεις.

Έτσι λοιπόν μία ομάδα εθελοντών με επικεφαλή τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Δημήτρη Καραμανίδη, μέλη του συλλόγου Αμπαλί και του Ροταριανού Ομίλου, με σκαπτικά, μηχανήματα, χορτοκοπτικά και άλλα εργαλεία, προχώρησαν στον καθαρισμό του Βοτανικού.

Ο Δημήτρης Καραμανίδης είναι τόσο μέλος του Ροταριανού Ομίλου όσο και τον συλλόγου Αμπαλί για αυτό και η προσπάθεια είναι κοινή.

Βέβαια το συγκεκριμένο μέρος δεν θα μείνει μόνο με τον καθαρισμό, αφού ο δήμος σύμφωνα με πληροφορίες θα προχωρήσει σε εργασίες στο συγκεκριμένο μέρος, αφού θα τοποθετηθούν φώτα, παγκάκια, κάδοι σκουπιδιών, λουλούδια στα παρτέρια, ενώ μετά από έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας θα καθαριστεί και ο τοίχος που βλέπει κατά μήκος του δρόμου απέναντι από την Κυανή Ακτή.

Τα τελευταία τρία χρόνια μάλιστα σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχει ενεργά και ο Ροταριανός Όμιλος Πρέβεζας, μαζί με τον σύλλογο Αμπαλί, ενώ όλα τα έξοδα επιβαρύνουν τους ανθρώπους που βάζουν ‘’πλάτες’’ για τον  καθαρισμό του Βοτανικού Κήπου.

Φωτογραφικό υλικό από τον καθαρισμό που έγινε πέρυσι 11 Ιουνίου 2019

Αυτή η κίνηση ωστόσο ενόχλησε ορισμένους, που ξεκίνησαν έναν ‘’πόλεμο’’ στα social γράφοντας για το θέμα της αλλαγής χρήσης του χώρου, αφού στον Βοτανικό κήπο, υπάρχει εδώ και χρόνια ένα γήπεδο Αμπαλί, ανεκμετάλλευτο.

Ο χώρος σε λίγο καιρό θα είναι το σημείο αναφοράς για κάθε πρεβεζάνο, αφού όλοι θα μπορούν να το επισκεφθούν και να περάσουν λίγη ώρα χαλάρωσης.

Ο Βοτανικός με μία ιστορία εδώ και 30 χρόνια και πλέον έχει μείνει ανεκμετάλλευτος, χωρίς καμιά προηγούμενη αρχή να τον αξιοποιήσει με τον χώρο να ανήκει ωστόσο τα τελευταία 5 χρόνια στον σύλλογο Αμπαλί.

Και τότε μπροστάρης ο Δημήτρης Καραμανίδης, η οικογένεια του και ολόκληρος ο σύλλογος Αμπαλί με την στήριξη του Ροταριανού Ομίλου Πρέβεζας.

Τότε ο Δημήτρης Καραμανίδης δεν ήταν πρόεδρος, δεν είχε θεσμικό ρόλο, αλλά παρόλα αυτά έβαλε πλάτες, όπως έχει βάλει πολλές φορές.

Φέτος τι άλλαξε; Φοβήθηκαν ορισμένοι ότι χάνουν το σπίτι τους και ‘’όρμησαν’’ να τον φάνε;

Ο Δημήτρης Καραμανίδης ψηφίστηκε πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος με την σημερινή αρχή με δήμαρχο τον Νίκο Γεωργάκο.

Έχει άριστες σχέσεις με τον δήμαρχο και πάντα σε συνεννόηση μαζί του κάνουν το καλύτερο για την πόλη της Πρέβεζας.

Το onprevezanews.gr έψαξε και βρήκε φωτογραφίες από τον καθαρισμό του Βοτανικού που έγινε πέρυσι πάλι από μία ομάδα εθελοντών.

Βρήκε φωτογραφίες επίσης πως ήταν η κατάσταση πριν τον καθαρισμό της 27ης Απριλίου και μετά από αυτόν.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο και αποφασίστε εσείς που κρίνετε τους εθελοντές…. Ποια εικόνα θέλετε;

Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα του onprevezanews.gr:

Την πριν ή την μετά;

Προηγούμενο Άρθρο

Ανακοίνωση 15μελους μουσικού σχολείου Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

..Μια αναγκαία διευκρίνιση… του Λάμπρου Βέλλιου

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...