Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 21:37

Τουριστικές και εμπορικές ανταλλαγές στο επίκεντρο της συνάντησης Περιφερειάρχη και Πρέσβη Πολωνίας

Τον  Πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα κ. Artur Lompart, ο οποίος  συνοδεύονταν από τον Α΄ Γραμματέα της Πρεσβείας κ. Hubert Swietek, υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια Ηπείρου ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προοπτικές αύξησης των τουριστικών ανταλλαγών, ως και της προώθησης των ηπειρωτικών προϊόντων, με βάση και τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε εκθέσεις που διοργανώνονται στην Πολωνία.

Εξετάστηκε επίσης  η δυνατότητα σύναψης μνημονίου συνεργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με κάποια αντίστοιχη Πολωνική Περιφέρεια, προκειμένου να υπάρχει ένα σταθερό πλαίσιο εμπορικών και τουριστικών ανταλλαγών.

Ο  Πρέσβης της Πολωνίας κ. Altur Lompart, δήλωσε απόλυτα γνώστης της Ηπείρου, καθώς την έχει επισκεφθεί  και στο παρελθόν, ενώ μετέφερε στον Περιφερειάρχη και τις πολύ καλές εντυπώσεις που έχει αποκομίσει για την ποιότητα ηπειρωτικών τοπικών προϊόντων.

Περιφερειάρχης και Πρέσβης  συμφώνησαν τέλος, να διατηρούν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας, προκειμένου να διευρύνουν το πεδίο συνεργασίας.

Προηγούμενο Άρθρο

”Απόφαση Φυγής” στην Κινηματογραφική Λέσχη Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Ο Σπύρος Σουμαλεύρης θα βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...