Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024, 6:51

Τιμήθηκε η μνήμη των Σουλιωτισσών με μία σεμνή εκδήλωση

Τιμήθηκε την Κυριακή το πρωΐ η μνήμη των Σουλιωτισσών, οι οποίες πέφτοντας στον γκρεμό έγιναν αιώνιο σύμβολο αυτοθυσίας για τὴν ελευθερία.

Ο Δήμος Πρέβεζας καθώς και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Καμαρίνας κ. Θεόδωρος Δράκος, Κρυοπηγής κ. Ιωάννης Τσούτσης και Ωρωπού κ. Ηρακλής Σίσκας πραγματοποίησαν μια Άριστη εκδήλωση αντάξια του μεγάλου ιστορικού γεγονότος.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και η εκδήλωση ΖΑΛΟΓΓΟ-ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ήταν αφιερωμένη στην μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων της Ανατολής.

Μετά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στον ιερό βράχο του Ζαλόγγου ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα: από τους παρακάτω συλλόγους στην όμορφη κεντρική πλατεία της Καμαρίνας.

Ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Χαλκίδος «Η ΑΝΑΠΑΛΗ» παρουσίασε χορούς από τὴν Αρτάκη, τὴν χερσόνησο της Ερυθραίας και τὴν Πόλη.

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Σαμψούντας «Η Αμισός» παρουσίασε χορούς του Πόντου

Ὁ Σύλλογος Μικρασιατών Προσφύγων Νομού Αιτωλοακαρνανίας παρουσίασε χορούς από τὴν Ιωνία.

Την εκδήλωση έκλεισε το χορευτικό του Δήμου Πρέβεζας που όπως ήταν αναμενόμενο έκλεψε την παράσταση όπου παρουσίασε χορούς του Σουλίου.

Πολύ καλή η παρουσίαση της εκδήλωσης όπως πάντα άλλωστε από την έμπειρη κ. Αθηνά Παππά.

Photo: Φίλιππος Ξέρας/Πολύκαρπος Χαλκίδης

Κείμενο: Φίλιππος Ξέρας


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τουρνουά βόλεϊ – Νικήτρια ομάδα η Πρωταθλητές Πεύκων

Επόμενο Άρθρο

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινάει την Παρασκευή η διάθεση του με τιμή μεταξύ 1,4 έως και 1,55 ευρώ – Πότε αρχίζει το myΘέρμανση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...