Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 11:02

Τηλεφωνικές απάτες σε τουριστικά καταλύματα της Πρέβεζας – Παρίσταναν τον Διοικητή του Α.Τ Πρέβεζας

Οι τηλεφωνικές απάτες είναι πλέον στο καθημερινό αστυνομικό δελτίο, αφού υπάρχουν δεκάδες επιτήδειοι, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ανύπαρκτα κινητά τηλέφωνα κυρίως, προσπαθούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους επαγγελματίες.

Μία τέτοια περίπτωση συνέβη και στην περιοχή της Πρέβεζας σε ξενοδοχειακή μονάδα, όπου άγνωστος επικοινώνησε και προσποιούμενος τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος, ζήτησε να κλειστούν 2 δωμάτια για συναδέλφους του.

Μέχρι εδώ όλα καλά. Ο ίδιος μιλώντας άπταιστα ελληνικά και ευγενικός σύμφωνα με τα όσα μας μετέφερε η υπεύθυνη της ξενοδοχειακής μονάδας, ζήτησε τον τραπεζικό λογαριασμό της επιχείρησης, προκειμένου να προχωρήσει στην μεταφορά του συνολικού ποσού.

Ο λογαριασμούς του δόθηκε, ωστόσο ο ίδιος με νέα τηλεφωνική του επικοινωνία ζήτησε από την υπεύθυνη του ξενοδοχείου να του απαντήσει στο sms που είχε ο ίδιος στείλει και να του μεταφέρει τον 6ψήφιο κωδικό αριθμό που της έχει σταλεί στο κινητό.

Η υπεύθυνη υποψιάστηκε ότι κάτι τρέχει και άρχισε να τον ρωτά να του δώσει εκείνη κωδικούς, εφόσον ο ίδιος θα έκανε την μεταφορά… με τον ευγενικό κύριο να γίνεται από εκεί και πέρα λαγός.

Η ίδια πάντως επικοινώνησε άμεσα με την αστυνομική διεύθυνση κάνοντας γνωστό το περιστατικό, προκειμένου να ενημερωθούν και άλλοι επαγγελματίες για να μην την πατήσουν.

Μάλιστα προχώρησε και σε ανάρτηση στο προσωπικό της προφίλ στο facebook, προκειμένου να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους της.

Δείτε την ανάρτησή της:

”Την προσοχή σας, παρακαλώ, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων!!!

Το μεσημέρι με κάλεσε ένας κύριος και αφού συστήθηκε, λέγοντάς μου ότι είναι ο Διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Πρέβεζας, ζήτησε δωμάτια για 2 συναδέλφους του. Συνεννοήθηκε με την υπεύθυνη του ξενοδοχείου και της ζήτησε τον αριθμό λογαριασμού μας για να κάνει την μεταφορά του ποσού της κράτησης, προκαταβολικά. Στη συνέχεια με ξανά κάλεσε και μου ζήτησε να του επιβεβαιώσω τη μεταφορά. Του είπα ότι θα μπω αργότερα στο e- banking και θα του στείλω μήνυμα. Τότε μου είπε ότι έπρεπε να γίνει αμέσως η επιβεβαίωση, για υπηρεσιακούς λόγους, και ότι μου είχε σταλεί ένα μήνυμα στο κινητό μου και θα έπρεπε να ακολουθήσω το σύνδεσμο για να κάνω την επιβεβαίωση της κατάθεσης. Στη συνέχεια μου ζήτησε να του μεταφέρω τον 6 ψήφιο κωδικό που έλαβα στο κινητό μου για να λάβει και αυτός την επιβεβαίωση. Τον ρώτησα το λόγο για τον οποίο έπρεπε να του πω τον κωδικό, αφού εκείνος κάνει την κατάθεση και μου απάντησε ότι έτσι γίνεται όταν συναλλάσσεται ιδιώτης με Υπηρεσία και μάλιστα μου είπε ” δεν έχετε ξανά κάνει συναλλαγή με Υπηρεσία;”

Για να μην πλατειάζω άλλο, πρόκειται για μια καλοστημένη απάτη, με πειστικά επιχειρήματα και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.”

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν δίνουμε κωδικούς καρτών, ούτε προσωπικά άλλα στοιχεία σε οποιονδήποτε άγνωστο μας τα ζητήσει. ΠΡΟΣΟΧΗ!!!!


Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Γαλάζιες σημαίες: 4 στον Δήμο Πρέβεζας και 3 στον Δήμο Πάργας για το 2022

Επόμενο Άρθρο

Η Δικαιοσύνη μίλησε για 3 φορά: Αθώος και από τον Άρειο Πάγο ο πάτερ Μιχαήλ Σώτος

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...