Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 5:06

Η Δικαιοσύνη μίλησε για 3 φορά: Αθώος και από τον Άρειο Πάγο ο πάτερ Μιχαήλ Σώτος

Μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινωνία της Πρέβεζας οδηγήθηκε για τρίτη φορά στην Ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία αποφάνθηκε υπέρ της αθωότητας του παπά του Μιχαλιτσίου, που είχε κατηγορηθεί άδικα για βιασμό και ασέλγεια. Σήμερα με την υπ’ αριθμ. 78/2022 απόφαση του ΑΠ, με την οποία απορρίφθηκε η έφεση της Αντιεισσαγελέως Εφετών Ιωαννίνων, κρίθηκε και αμετάκλητα ότι ο Γολγοθάς του πάτερ Μιχαήλ Σώτου, έφτασε στο τέλος του. Ο Μιχαήλ Σώτος πέρασε τα πάνδεινα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν λύγισε. Αντιθέτως δικαίωσε όσους τον πίστεψαν και στάθηκαν στο πλευρό του.
Η υπόθεση του πάτερ Μιχαήλ Σώτου είχε συνταράξει την μικρή κοινωνία μας, λόγω της ιδιαίτερης απαξίας της πράξης για την οποία κατηγορούνταν (κατ’ εξακολούθηση βιασμοί και ασέλγεια με ανήλικες), αλλά και λόγω της ιδιότητας του παπά του χωριού τους. Ο πάτερ Σώτος φώναζε από την αρχή ότι ήταν αθώος, όμως προφυλακίσθηκε και οδηγήθηκε στις φυλακές Τριπόλεως. Οι μάρτυρες που εμφανίσθηκαν και κατέθεσαν ενόρκως πως άλλος ήταν ο δράστης των ασελγών πράξεων, κρίθηκαν αναξιόπιστοι, η δε νέα δικογραφία που συντάχθηκε και φωτογράφιζε ως δράστη, άτομο του περιβάλλοντος των κοριτσιών, διαχωρίσθηκε από την κύρια δικογραφία, διότι κρίθηκε ως μη πειστική. Τέθηκε μάλιστα προσωρινά στο αρχείο, πλην όμως η θέση αυτή στο αρχείο όπως ενημερωθήκαμε από την πλευρά του πληρεξουσίου δικηγόρου του πάτερ Σώτου, “καλύπτεται από προσωρινό δεδικασμένο και μπορεί ¨- αν όχι οφείλει, να ανασυρθεί”
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Μ Σώτου είχε προσφύγει στο συμβούλιο Πλημ/κων Πρέβεζας αμέσως μετά την προφυλάκιση του πάτερ, το οποίο και ακύρωσε μετά από τριάντα ημέρες την απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα και διέταξε την παύση της προσωρινής κράτησης του παπά.
Ο Πάτερ Μιχαήλ Σώτος, απαλλάχθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κακουργημάτων Ιωαννίνων, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων και σήμερα και από το Άρειο Πάγο! Μένει να δούμε τι έγινε με τον άλλο κατηγορούμενο που ουδέποτε οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες.
Φωτογραφία: mypreveza.gr

Ακολουθήστε το onprevezanews.gr στο Facebook και στο Instagram

Διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο Google News


 

Προηγούμενο Άρθρο

Τηλεφωνικές απάτες σε τουριστικά καταλύματα της Πρέβεζας – Παρίσταναν τον Διοικητή του Α.Τ Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Βράβευση Νίκου Γεωργάκου για την καινοτόμο ψηφιακή διαχείριση του Κοιμητηρίου Πρέβεζας (βίντεο)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...