Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 19:13

Τηλέμαχος Πανούσης: Συμπόρευση με το ΚΚΕ, τις συνεπείς και σταθερές δυνάμεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης (video)

Παρέμβαση στην πολιτική συγκέντρωση στην Πρέβεζα, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, έκανε ο Τηλέμαχος Πανούσης, οικοδόμος, μέλος του ΔΣ του σωματείου στην Αρχαιολογία και Γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Πρέβεζας.

Η παρέμβασή του έχει ως εξής:

«Συναγωνιστές-συναγωνίστριες

Χαιρετίζω και εγώ με τη σειρά μου τη σημερινή εκδήλωση. Ονομάζομαι Πανούσης Τηλέμαχος είμαι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου της Αρχαιολογίας Άρτας-Πρέβεζας και πρόσφατα, με τη στήριξη των συναδέλφων, μου εκλέχθηκα γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου Οικοδόμων και εργαζομένων στα συναφή επαγγέλματα ν. Πρέβεζας.

Η επαφή μου με το ταξικό εργατικό κίνημα έρχεται το 2018 έπειτα από τις αναίτιες απολύσεις 15 περίπου εργατοτεχνιτών στην Αρχαιολογία. Με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές πραγματοποιήθηκαν δυναμικές κινητοποιήσεις που έφεραν χειροπιαστά αποτελέσματα με την επιστροφή των συναδέλφων στην εργασία τους και την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας. Αυτό μας δίδαξε πως μόνο η ταξικοί αγώνες, η οργανωμένη και συλλογική πάλη μπορούν να σώσουν τους εργαζόμενους.

Απέναντι στη λογική της αναποτελεσματικότητας των αγώνων που προβάλλουν τα αστικά κόμματα και τα παπαγαλάκια τους, ο κλάδος των Οικοδόμων, η καθημερινή πάλη των συναδέλφων μέσα από τα σωματεία τους έφεραν υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με καλύτερα μεροκάματα, πιο συγκροτημένα δικαιώματα κ.α.

Μένει σε εμάς το καθήκον μέσα από το Σωματείο των Οικοδόμων να παλέψουμε για να εφαρμοστούν όλα αυτά στην πράξη στους χώρους δουλειάς, σε γιαπιά και οικοδομές, για να υπάρχουν επαρκή μέτρα προστασίας και ασφάλειας, κάτι που αποτελεί ευθύνη κυβέρνησης – εργοδοσίας, για να μη θρηνούμε καθημερινά νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους μας.

Οι αστικές κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά η αντιλαϊκή πολιτική παραμένει σε βάρος μας και αποδεικνύεται πως δεν υπάρχουν μεσσίες και σωτήρες. Ακρίβεια, φτώχεια, ανεργία, πλειστηριασμοί, ένταση της καταστολής, όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας,στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Καθημερινά επιβεβαιώνεται αυτό που το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Μόνο η οργανωμένη πάλη,η ταξική αλληλεγγύη μπορούν να φέρουν μέτρα ανακούφισης του λαού,να καθυστερήσουν αντεργατικά μέτρα και να ανοίξουν τον ελπιδοφόρο δρόμο για ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα προς όφελός μας.

Για αυτό λοιπόν, αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές, με τις συνεπείς και σταθερές δυνάμεις που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια».

Πηγή: 902.gr

Video-pic: onprevezanews.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Κατάμεστη η ΟΑΣΗ στην ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα (video-pics)

Επόμενο Άρθρο

Παναγιώτα Περδίκη: Μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να φέρνει αποτελέσματα (video)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...