Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 15:20

Τεράστια επιτυχία: 2 μαθητές του εκπαιδευτικού ομίλου Activum Πρέβεζας στον τελικό της Ολυμπιάδας μαθηματικών

Τεράστια επιτυχία για τον εκπαιδευτικό όμιλο Activum Πρέβεζας, το οποίο εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα μαθηματικών με 3 μαθητές της πρώτης λυκείου, εκ των οποίων οι δύο πέρασαν στον μεγάλο τελικό.

Στην μαθηματική Ολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου, συμμετείχαν 26 χώρες από ολόκληρο τον κόσμο (Μεξικό, Βιετνάμ, Γερμανία, Κύπρο, Γεωργία, Βουλγαρία κ.α), με το Activum Πρέβεζας να συμμετέχει με τρεις μαθητές της πρώτης λυκείου. Οι μαθητές Αντωνοπούλου Μαρία, Κιτσαντάς Παναγιώτης και Νάνος Γεώργιος έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αφού είχαν να συναγωνιστούν μαθητές από πολλές χώρες, έχοντας ως όπλα την πολύ καλή γνώση αγγλικών, την τέλεια προετοιμασία από πλειάδα εκπαιδευτικών και την αγάπη τους για τα μαθηματικά.

Μετά από αρκετές ώρες ”σκληρής μάχης” οι Αντωνοπούλου Μαρία και Νάνος Γεώργιος πήραν το ”χρυσό” εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Νοεμβρίου.

Όπως εξηγεί η διευθύνουσα σπουδών του Activum Πρέβεζας κα Δέσποινα Παπαγεωργίου, όλα ξεκίνησαν μετά από παρότρυνση του συζύγου της Στέφανο Νέσσερη, ο οποίος επιμελήθηκε την συμμετοχή των παιδιών σε αυτή την Ολυμπιάδα και δεύτερον στον καθηγητή των μαθηματικών όπου προετοίμασε κατά τον καλύτερο τρόπο τα παιδιά.

Και οι τρεις μαθητές κάτοχοι πτυχίου Proficiency συμμετείχαν μέσω ειδικής πλατφόρμας στην Ολυμπιάδα με τις δυσκολίες να είναι πολλές, ωστόσο η επιτυχία μετά την ανάρτηση των αποτελεσμάτων ήταν για όλους η καλύτερη ανταμοιβή.

Η κα Παπαγεωργίου μιλώντας στην κάμερα του onprevezanews.gr εξηγεί, πως σκοπός του εκπαιδευτικού ομίλου είναι να υπάρξει συμμετοχή και άλλων μαθητών σε αντίστοιχες Ολυμπιάδες, όπως Βιολογίας, Χημείας, και Φυσικής, όπου θα συμμετέχουν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ θα υπάρξει συμμετοχή και στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Επίσης στο site του ομίλου θα δημιουργηθεί ένα blog (φροντιστηριακή εφημερίδα), εκεί όπου τα παιδιά θα μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους, τα ενδιαφέροντά τους και πράγματα που τους απασχολούν καθημερινά.

Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του onprevezanews.gr

 

Προηγούμενο Άρθρο

Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας: Στο επίκεντρο της πάλης μας η υγεία του λαού της Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Έργα μισού δις για την Ήπειρο ανακοινώθηκαν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...