Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024, 17:06

Σύλλογος εργαζομένων νοσοκομείου Πρέβεζας: Στο επίκεντρο της πάλης μας η υγεία του λαού της Πρέβεζας

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Πρέβεζας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αυτή την φορά, συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προάσπιση της υγείας του Πρεβεζιάνικου λαού και συμπαραστεκόμαστε στην Πρεβεζιάνικη κοινωνία που συνεχίζει να βιώνει αυτή την περιπέτεια.

Όλοι μας διαπιστώνουμε καθημερινά πως το τέταρτο κύμα της πανδημίας  έπληξε με μεγαλύτερη ένταση τον Νομό μας σε σχέση με τα προηγούμενα κύματα, πράγμα που αποτυπώνεται τόσο στον υψηλό αριθμό ενεργών κρουσμάτων, όσο και στον αυξημένο αριθμό νοσηλευόμενων ασθενών στο νοσοκομείο τις τελευταίες ημέρες.

Πρόθεση όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου Πρέβεζας είναι όλοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο να μπορούν να νοσηλεύονται στις καλύτερες δυνατές συνθήκες και να λαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας ώστε η περιπέτεια υγείας που βιώνουν να έχει την καλύτερη δυνατή έκβαση.

Για να επιτευχθεί αυτός ο πολύ σπουδαίος στόχος θα πρέπει το νοσοκομείο ικανοποιεί μια σειρά από προϋποθέσεις όπως για παράδειγμα επάρκεια σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και σε κατάλληλες για την περίσταση υποδομές.

Το αν και πόσο, ικανοποιούνται αυτές οι βασικές προϋποθέσεις στα νοσοκομεία της χώρας και μαζί με αυτά και στο νοσοκομείο της Πρέβεζας, το βλέπουμε καθημερινά στην πράξη και από αυτήν την καθημερινότητα που είναι αντανάκλαση των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης της ΝΔ βγάζουμε συμπεράσματα.

Πρώτο και «καλύτερο» συμπέρασμα είναι πως η κρατική χρηματοδότηση για το νοσοκομείο της Πρέβεζας για το 2021 ήταν το ίδιο συρρικνωμένη με τα προηγούμενα χρόνια , λες και για την κυβέρνηση της ΝΔ δεν υπάρχει πανδημία.

Το ιατρικό προσωπικό, αντί να ενισχυθεί παρέμεινε το ίδιο, όπου αυτό δεν μειώθηκε, με αποτέλεσμα οι ίδιοι γιατροί και νοσηλευτές που αντιμετώπιζαν ανέκαθεν τα χρόνια περιστατικά, τώρα να πρέπει να αντιμετωπίζουν και τα περιστατικά COVID 19 καθώς και να καλύπτουν και τα εμβολιαστικά κέντρα.

Το νοσοκομείο Πρέβεζας περιμένει ακόμη τον «πακτωλό» χρημάτων που του έταξε ο κ. Καχριμάνης γιατί από το ένα εκατομμύριο ευρώ που διατυμπανίζει ότι έδωσε για το νοσοκομείο Πρέβεζας(570.000 και 430.000 ευρώ), εδώ, όπως μαθαίνουμε έχουν φτάσει περίπου 100.000 ευρώ με αποτέλεσμα σοβαρότατα και επείγοντα προβλήματα σε υποδομές και εξοπλισμό να μένουν άλυτα τη στιγμή που χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε.

Μέσα σε αυτή την έκρυθμη κατάσταση η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να χρηματοδοτήσει ουσιαστικά τα νοσοκομεία, θυσιάζει για ακόμη μια φορά την Υγεία των πολιτών, στον βωμό της λογικής του κόστους-οφέλους και πετάει το μπαλάκι στους ασθενείς με την λογική της ατομικής ευθύνης και στους γιατρούς/νοσηλευτές οι οποίοι ειδικά στο Γ.Ν.Πρέβεζας θα πρέπει κάθε μέρα να λύνουν τα άλυτα και να ξεχάσουν προσωπική ζωή, οικογένεια και ελεύθερο χρόνο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κυβερνητικής αναλγησίας αποτελεί το γεγονός  πως σε ένα μήνα λήγουν οι συμβάσεις εργαζομένων στην καθαριότητα την σίτιση και την φύλαξη και ακόμα δεν υπάρχει μέριμνα για ανανέωση των συμβάσεων  τους, αλλά αντίθετα υπάρχει σαφής κυβερνητική πρόθεση για ανάθεση αυτών των υπηρεσιών και πάλι σε εργολάβους. Επίσης απαράδεκτη πρακτική αποτελεί και το γεγονός πως εν μέσω μιας τέτοιας υγειονομικής “μάχης” συνάδελφοί μας  δεν μπορούν να συνδράμουν γιατί βρίσκονται σε αναστολή

Μπροστά σε αυτή την έκρυθμη κατάσταση, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δίνουν αγωνιστική απάντηση με την ενεργή συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση για την Υγεία που θα γίνει την Τετάρτη 01/12 συμμετέχοντας με στάση εργασίας, συγκέντρωση στην πύλη του νοσοκομείου και σύσκεψη με τους συμβασιούχους που βρίσκονται υπό απόλυση.

Απαιτούμε

  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζομένων στα νοσοκομεία
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για την Υγεία
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
  • Άρση της αναστολής εργασίας των εργαζομένων που εργάζονται σε μονάδες Υγείας
  • Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ
  • Ανέγερση νέου, αποκλειστικά δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα

Πρέβεζα 26/11/2021

Προηγούμενο Άρθρο

Κορονοϊός: 6.602 νέα κρούσματα, 86 θάνατοι και 630 διασωληνωμένοι – 33 Π.Ε Πρέβεζας, 38 Π.Ε Άρτας, 13 Π.Ε Θεσπρωτία και 112 Π.Ε Ιωαννίνων

Επόμενο Άρθρο

Τεράστια επιτυχία: 2 μαθητές του εκπαιδευτικού ομίλου Activum Πρέβεζας στον τελικό της Ολυμπιάδας μαθηματικών

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...