Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 10:34

Τεράστια επιτυχία οι 14ες Σκακιστικές εκδηλώσεις στην Πρέβεζα (video-pics)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι 14ες Θερινές Σκακιστικές Εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Παρασκευή 11 Αυγούστου έως και την Κυριακή 13 Αυγούστου στην πλατεία Ανδρούτσου με την συνδιοργάνωση της Σκακιστικής Ένωσης ΝΙΚΟΠΟΛΗ Πρέβεζας του Δήμου Πρέβεζας και του Επιμελητηρίου.

Με το σύνθημα-κάλεσμα «Ελάτε να παίξουμε σκάκι!» οι σκακιέρες που στήθηκαν στο γνωστό πλέον σημείο της Πλατείας Ανδρούτσου γέμισαν από κατοίκους της Πρέβεζας και από επισκέπτες που θέλησαν να διασκεδάσουν παίζοντας σκάκι.

Το παρών στις εκδηλώσεις έδωσαν ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Λεωνίδας Αργυρός, ενώ επίτιμος καλεσμένος ο γκράντ μετρ Σπύρο Σκέμπρη, ο πρόεδρος της Σ.Ε ”Νικόπολη” Πρέβεζας Νίκος Καχριμάνης, μέλη του Δ.Σ. και ο πρώην πρόεδρος της Σ.Ε ”Νικόπολη” Πρέβεζας Σπύρος Ζιώγας.

Η Παρασκευή είχε οριστεί ως ημέρα ελεύθερου σκακιού όποιος/όποια ήθελε μπορούσε να παίξει με φίλους/φίλες ή με κάποιον/κάποια που απλά μοιράζονται την ίδια αγάπη για το άθλημα!

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε αγώνας επίδειξης (σιμουλτανέ) με τον γκράντ μετρ Σπύρο Σκέμπρη. Ο Σκέμπρης, καταγώμενος από την Κέρκυρα, κατέκτησε τον τίτλο του γκράν τμετρ το 1993. Ως ένας από τους ισχυρότερους σκακιστές της χώρας μας συμμετείχε με την Εθνική Ομάδα Ανδρών στις Σκακιστικές Ολυμπιάδες από το 1980 μέχρι το 1993.

Την Κυριακή διεξήχθη τουρνουά σύντομου χρόνου πέντε γύρων. Ο αριθμός των συμμετοχών ήταν υψηλός και διαμορφώθηκαν τρία ηλιακά γκρουπ: πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ενηλίκων.

Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Κατηγορία Ενηλίκων

Προηγούμενο Άρθρο

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Πρέβεζας η Χόϊκα Όλγα με την ”Ανάπτυξη Τώρα”

Επόμενο Άρθρο

Παρουσία πλήθους πιστών η περιφορά της εικόνας της Παναγίας στην Πρέβεζα (video-pics)

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...