Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 2:23

Τα νέα μέτρα για την πανδημία – Δύο test την εβδομάδα για τους εργαζομένους

Το Επιμελητήριο Πρέβεζας ενημερώνει τις επιχειρήσεις μέλη του για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο 06/11  όπως ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη και είναι τα ακόλουθα:

  • Υποχρεωτικά δύο τεστ (rapid ή pcr) εβδομαδιαίως για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους με δικό τους κόστος, συμπεριλαμβανομένων αυτών σε χώρους λατρείας
  • Η πρόσβαση σε τράπεζες, Δημόσιες Υπηρεσίες, εμπορικά καταστήματα, καταστήματα λιανεμπορίου, κομμωτήρια και σε ανοιχτούς χώρους εστίασης και χώρων διασκέδασης θα γίνεται μόνο με επίδειξη αρνητικού pcr ή rapid test για τους μη εμβολιασμένους
  • Θα υπάρξουν περιορισμοί στα γήπεδα εάν δεν τηρηθεί το μέτρο της μάσκας. Οι ομάδες θα δέχονται ποινές.
  • Οι έλεγχοι εντείνονται και θα γίνουν αυστηρότεροι με επίδειξη των σχετικών πιστοποιητικών(εμβολιασμού και νόσησης) και εγγράφου ταυτοπροσωπίας ενώ οι ποινές αναβαθμίζονται και διπλασιάζονται στα 5.000 ευρώ και 15 μέρες αναστολή λειτουργίας του καταστήματος. Επίσης θα γνωστοποιείται το γεγονός ότι συγκεκριμένα καταστήματα δεν τηρούν τα μέτρα.
  • Δεν θα χρειάζεται τεστ για τα καταστήματα τροφίμων (πχ. super market), φαρμακεία ή εκκλησίες.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας απηύθυνε σύσταση για χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους μη εμβολιασμένους.

Την Παρασκευή θα εκδοθεί σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα αποσαφηνίζονται, μεταξύ άλλων:

  • Ποιοι ορίζονται ως εξωτερικοί χώροι, δεδομένου ότι λ.χ. τα τραπεζοκαθίσματα που περιβάλλονται από στέγαστρο και διαχωριστικά plexiglass σε καταστήματα εστίασης, έως τώρα θεωρούνται κλειστοί χώροι.
  • Self test θα δύνανται να πραγματοποιούνται έως την ενηλικίωση.
Προηγούμενο Άρθρο

Βασίλειος Κώνστας: ”Ευχαριστώ τον Δήμαρχος Ζηρού για την έμμεση επιβεβαίωση΄΄

Επόμενο Άρθρο

ΔΕΥΑ Πρέβεζας: Διακοπή νερού στις 8 Νοεμβρίου λόγω έργων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...