Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 20:00

Σύσκεψη των υποψηφίων της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Οκτωβρίου ευρεία σύσκεψη των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας με τη συμμετοχή και άλλων αγωνιστών που στήριξαν ενεργά την παράταξη προκειμένου να συζητηθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και το σχέδιο δράσης για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Επιβεβαιώθηκε η θετική αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στον Δήμο Πρέβεζας τόσο στην κάλπη των δημοτικών όσο και των περιφερειακών εκλογών, η οποία εκφράζει την ενίσχυση ενός ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής.

Εκτιμήθηκε ότι η λογική που έβαλε η Λαϊκή Συσπείρωση, της ανάγκης να υπάρχει δημοτική αρχή που να συγκρούεται με την κυρίαρχη πολιτική, να υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών σε αντιπαράθεση με τα κέρδη των λίγων, υιοθετήθηκε από ευρύτερα σε σχέση με το παρελθόν τμήματα των εργαζομένων και του λαού, κυρίως μέσα στην πόλη της Πρέβεζας. Κοινό τόπο αποτέλεσε η εκτίμηση ότι το εκλογικό αποτέλεσμα ανοίγει νέες δυνατότητες και ταυτόχρονα θέτει νέα αυξημένα καθήκοντα και ευθύνες στους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης και σε όσους δραστηριοποιήθηκαν μέσα από τις γραμμές της.

Υπογραμμίστηκε η ανάγκη όλες οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης να συμβάλλουν αποφασιστικά, να πρωτοστατήσουν μέσα από τα εργατικά σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους επαγγελματικούς συλλόγους, τους συλλόγους γονέων και όλους γενικά τους φορείς στους οποίους συμμετέχουν για την οργάνωση της καθημερινής πάλης του πρεβεζάνικου λαού, για να αποτρέψουμε χειρότερα μέτρα από την κυβέρνηση της ΝΔ και από τη συναίνεση που παρέχουν τα άλλα αστικά κόμματα, αλλά και από τις αντιλαϊκές τοπικές διοικήσεις σε Δήμο Πρέβεζας και Περιφέρεια Ηπείρου.

Μέσα από αυτή τη δράση η Λαϊκή Συσπείρωση θα μπορεί να λειτουργήσει σταθερά ως πρωτοπόρα μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και στα τοπικά συμβούλια όπου έχει εκλεγμένους, αλλά και έξω από αυτά, να αποκαλύπτει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των επιλογών της δημοτικής αρχής Γεωργάκου με την ουσιαστική σύμπλευση της «Ανάπτυξης Τώρα», να αναδεικνύει τα προβλήματα και να ασκεί τη μέγιστη δυνατή πίεση για τη δρομολόγηση λύσεων σε όφελος του λαού.

Τέλος, ιδιαίτερα απασχόλησε τη συζήτηση η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Μέση Ανατολή και το απειλητικό ενδεχόμενο ενεργότερης ελληνικής εμπλοκής. Με βάση τα παραπάνω η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον λαό της Πρέβεζας να εκφράσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό που υποφέρει από 70 χρόνια ξένης κατοχής, να υψώσει τη φωνή του απέναντι στο μέτωπο της μαύρης κυβερνητικής και αστικής προπαγάνδας που εμφανίζει τον θύτη ως θύμα συμμετέχοντας μαζικά στα συλλαλητήρια που θα διοργανωθούν τις επόμενες μέρες από τα σωματεία εργαζομένων και άλλους φορείς.

Προηγούμενο Άρθρο

Δήμος Πάργας: Εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση Φαναρίου

Επόμενο Άρθρο

ΕΦΕΤ: Δεν κινδυνεύει η δημόσια υγεία από το νοθευμένο ελαιόλαδο, είπε ο πρόεδρος του Φορέα Ελέγχου Τροφίμων

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...