Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024, 13:55

ΕΦΕΤ: Δεν κινδυνεύει η δημόσια υγεία από το νοθευμένο ελαιόλαδο, είπε ο πρόεδρος του Φορέα Ελέγχου Τροφίμων

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας, ήταν καθησυχαστικός για τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει η κατανάλωση νοθευμένου ελαιόλαδου που κυκλοφορεί στην αγορά και τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Η νοθεία του ελαιόλαδου δεν σχετίζεται με κίνδυνο της δημόσιας υγείας αλλά με απάτη που έχει ως σκοπό το οικονομικό όφελος, τόνισε σήμερα (18.10.2023) ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας, στην εκπομπή «Τριτολογίες» της ΕΡΤ 3.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα, η νοθεία στο ελαιόλαδο γίνεται με έλαια χαμηλότερης ποιότητας, ενώ μεγαλύτερος φόβος υπάρχει για ανάμιξη του extra παρθένου που είναι και το πιο ακριβό, ιδίως όταν αυτό αγοράζεται χύμα.

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ συνέστησε στους καταναλωτές να προτιμούν το τυποποιημένο προϊόν, σε συσκευασία έως πέντε κιλά, και να ελέγχουν εάν στη συσκευασία υπάρχει η ένδειξη el και ένα νούμερο που σημαίνει ότι το ελαιόλαδο έχει περάσει από διαδικασία έγκρισης.

Ακόμη, οι καταναλωτές που εντοπίσουν κάτι προβληματικό στο προϊόν, είτε στην οσμή είτε στη γεύση, μπορούν να απευθύνονται στο 11717 για καταγγελίες και αναφορές.

Πηγή: Newsit.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Σύσκεψη των υποψηφίων της “Λαϊκής Συσπείρωσης” για την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Επόμενο Άρθρο

ΑΑΔΕ: Έρχεται το ψηφιακό πελατολόγιο για τους επαγγελματίες – Στόχος τα κρυφά εισοδήματα και το «μαύρο χρήμα»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...