Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024, 7:15

Σύσκεψη των σωματείων της Π.Ε Πρέβεζας και προετοιμασία για την Πρωτομαγιά

Μπροστά στην προετοιμασία του ταξικού γιορτασμού της Πρωτομαγιάς με απεργία στις 6 του Μάη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των σωματείων για οργάνωση μέσα στους κλάδους, και σε συνέχεια των πρωτοβουλιών στο κίνημα, που υπήρχαν  όλο το προηγούμενο διάστημα σε καθημερινή βάση τόσο στους χώρους δουλειάς κάθε κλάδου αλλά και σε κοινές πρωτοβουλίες ταξικής αλληλεγγύης σε κινητοποιήσεις άλλων κλάδων.

Στη σύσκεψη έδωσαν το παρών Δ.Σ και εργαζόμενοι από τα σωματεία ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας Νοσοκομείου Ν. Πρέβεζας- Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας -Οδηγών Ν. Πρέβεζας ο Εμπορικός Σύλλογος η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων οι Συνταξιούχοι ΙΚΑ- ΟΑΕΕ η Επιτροπή Αγώνα στον Επισιτισμό –Τουρισμό και Delivery.

Στην κεντρική εισήγηση από τον Λελοβίτη Πέτρο μέλος του Γ.Σ. της ΠΟΕ-ΟΤΑ άνοιξε η συζήτηση για την αντεργατική επίθεση μέσα από το νομοσχέδιο που έχει στο σχεδιασμό της να φέρει μέσα στον Απρίλη η κυβέρνηση για, 10ώρες δουλειά με απλήρωτες υπερωρίες την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, την παραπέρα επίθεση μέσα από τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, αναδείχτηκε το καθήκον για την εργατική τάξη να δοθεί απεργιακή απάντηση μπροστά στο νέο νομοσχέδιο που βρήκε ευκαιρία να περάσει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας.

Τονίστηκε ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός  δράσης μέσα στους τόπους δουλειάς να υπηρετεί και την προετοιμασία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας μέσα από πρωτοβουλίες με κλιμάκωση αγώνων με συσπείρωση εργαζομένων σε κάθε κλάδο.

Στην συνέχεια της σύσκεψης έγιναν τοποθετήσεις από τον Ηλία Μανίκη μέλος της επιτροπής  Αγώνα στον Επισιτισμό –Τουρισμό και Delivery την Μαρία Τζίμα πρόεδρο του συλλόγου στο Νοσοκομείο Ν. Πρέβεζας τον Πρόεδρο των Ιδ. Υπαλλήλων Πούμπη Γιώργο τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καραμάνη Ανδρέα τον Πρόεδρο των συνταξιούχων ΙΚΑ Σουπιώτη Χαράλαμπο και τον Συρίοπουλο Γιάννη μέλος της Επιτροπής Αγώνα Φοιτητών.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με κοινή απόφαση των Σωματείων για τον αγωνιστικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 6 του Μάη.

Προηγούμενο Άρθρο

Ενημερώθηκε ήδη το γραφείο του Πρωθυπουργού για τις δηλώσεις Κικίλια…

Επόμενο Άρθρο

Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο – 17 στην Π.Ε Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...