Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, 14:31

Σύλλογος Εστίασης Πάργας: Τα μέτρα για την φορολογία αντίθετα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις – Συνάντηση με τον Σπ. Κυριάκη

Διαδικτυακή συζήτηση, μετά από αίτημά του, είχε ο Σύλλογος Εστίασης & Καφέ Μπάρ Πάργας, με τον Κυβερνητικό Βουλευτή Κυριάκη Σπύρο.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν από το ΔΣ του Συλλόγου ο Αντιπρόεδρος Σκάρπος Θεοφάνης, ο Ταμείας Ντόκος Δονάτος και ο Πρόεδρος Τσοβίλης Δημήτριος.

Εν όψης της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου αλλά και της ψήφισης του νέου προϋπολογισμού, τέθηκαν στον Βουλευτή οι σοβαρές και βάσιμες ανησυχίες των επαγγελματιών της εστίασης.

“Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και η αύξηση των φορολογικών συντελεστών στα σερβιριζόμενα μη αλκοολούχα ροφήματα στο 24%, έχουν προκαλέσει αγανάκτηση και οργή στο σύνολο των επαγγελματιών εστίασης” τονίστηκε από τον σύλλογο..

Τα μέτρα, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Εστίασης & Καφέ Μπάρ Πάργας, τα μέτρα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με όσα προεκλογικά δεσμευτήκαν ως κόμμα, για μη αύξηση κανενός φόρου.

Όπως επίσης αναφέρει ο Σύλλογος:

– Θυμίσαμε την καλυτέρευση των εσόδων του κράτους όταν οι φορολογικοί συντελεστές ήταν μειωμένοι. Μόνον το τελευταίο έτος, υπήρξε αύξηση εσόδων από το ΦΠΑ της τάξεως του 5,4% (αυξημένο κατά 9,1% από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού)

– Θυμίσαμε τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για σταδιακή μείωση του ΦΠΑ.

– Αποδείξαμε με παραδείγματα την τεράστια ζημιά που θα επιφέρουν στον κλάδο.

– Ενημερώσαμε πως η εστίαση, βγαλμένη από την Υπερδεκαετή κρίση της χώρας, την υγειονομική κρίση του Κορονοϊού, την Ενεργειακή κρίση και την Κρίση Επιτοκίων των τελευταίων ετών, ΔΕΝ αντέχει καμία άλλη επιβάρυνση. Όλοι οι πρόσθετοι φόροι θα περαστούν στο προϊόν και θα επιβαρύνουν τους καταναλωτές.

– Ενημερώσαμε τέλος, την διάθεση της εστίασης, να αποσύρει το αναψυκτικά από τους καταλόγους της από 01/01/24. Είναι μια απόφαση σε Πανελλαδικό επίπεδο. Προτιμάμε να μην πουλάμε καθόλου αυτά τα προϊόντα από το να πουλάμε ακριβά.

Τέλος, όπως σημειώνει ο Σύλλογος, ο κ. Κυριάκης ήταν καλώς πληροφορημένος για όλα τα παραπάνω θέματα και μας ενημέρωσε για κάποιες παρεμβάσεις που έχει ήδη κάνει στα αρμόδια υπουργεία.

“Από πλευράς μας δεσμευτήκαμε να του στείλουμε τις προτάσεις μας εγγράφως και εκείνος πως θα τις προωθήσει με όλες του τις δυνάμεις στους αρμοδίους καθώς και στην Βουλή” καταλήγει ο Σύλλογος Εστίασης & Καφέ Μπάρ Πάργας.

Με εκτίμηση,

Εκ του ΔΣ Συλλόγου Εστίασης Πάργας,

Ο Πρόεδρος

Τσοβίλης Δημήτριος

Προηγούμενο Άρθρο

Σημείο εκκίνησης της κρουαζιέρας στο Ιόνιο η μαρίνα Πρέβεζας (video)

Επόμενο Άρθρο

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κατέκτησε το τουρνουά του Μπουένος Αϊρες και μπήκε στο Top100 του διπλού

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...