Τετάρτη, 1 Μαΐου 2024, 16:21

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κατέκτησε το τουρνουά του Μπουένος Αϊρες και μπήκε στο Top100 του διπλού

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ κέρδισε άλλο ένα WTA τουρνουά σ’ αυτή τη σεζόν, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο 125άρι του Μπουένος Άιρες στο διπλό, μαζί με την Maria Carle.

Η Παπαμιχαήλ και η Carle αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες στο διπλό του WTA Argentina Open στο Μπουένος Άιρες, κερδίζοντας στον συναρπαστικό τελικό τις Maria Paulina Perez Garcia και Sofia Sewing με 6-3, 4-6, 11-9.

Αν και προηγήθηκαν με 6-3, 4-3, Παπαμιχαήλ και Carle οδηγήθηκαν σε 3ο σετ από τις Perez Garcia και Sewing. Εκεί κατάφεραν να ανατρέψουν το 5-7 και με 4 σερί πόντους να φτάσουν σε διπλό championship point (9-7).

Έχασαν τα πρώτα δυο championship points τους, δημιούργησαν όμως και 3ο, το οποίο και αξιοποίησαν, για να κερδίσουν το match tie-break με 11-9 και να ολοκληρώσουν τον τελικό σε 92 λεπτά.

Να σημειωθεί πως αυτός ήταν ο 2ος back-to-back αγώνας που έδωσαν η Παπαμιχαήλ με την Αργεντίνα παρτενέρ της, αφού αμέσως πριν είχαν παίξει και τον εξ αναβολής ημιτελικό, κερδίζοντας άνετα με 6-2, 6-2 τις κορυφαίες του ταμπλό, Diane Parry και Valeriya Strakhova.

Για την Carle μάλιστα ήταν ο 3ος συνεχόμενος αγώνας, αφού πιο πριν είχε παίξει και στον τελικό του μονού, όπου ηττήθηκε από τη Laura Pigossi με 6-3, 6-2.

Ήταν ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο για την Carle, καθώς οι βροχοπτώσεις πήγαν πολύ πίσω το πρόγραμμα, με την τενίστρια από την Αργεντινή να είναι αναγκασμένη να παίξει μέσα σε λιγότερες από 30 ώρες 3 αγώνες στα μονά και άλλους 2 στα διπλά, διότι χθες έδωσε τον προημιτελικό και τον ημιτελικό στα μονά.

Να σημειωθεί πως Παπαμιχαήλ και Carle ήταν φιναλίστ στο 125άρι του Μπουένος Άιρες το 2021 και επέστρεψαν φέτος στον τελικό, καταφέρνοντας αυτή τη φορά να τον κερδίσουν.

Για την 30χρονη Ελληνίδα ήταν ο 2ος τίτλος σε WTA διοργάνωση, αφού τον περασμένο Αύγουστο είχε κερδίσει τον 1ο της στο Μπαρρανκίγια της Κολομβίας, ένα τουρνουά επίσης WTA 125, μαζί με την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου.

Αυτός ο τίτλος αναμένεται να τη φέρει και για πρώτη φορά στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA στα διπλά, από το Νο.106 που βρίσκεται σήμερα και ισοδυναμεί και με το career high της.

Προηγούμενο Άρθρο

Σύλλογος Εστίασης Πάργας: Τα μέτρα για την φορολογία αντίθετα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις – Συνάντηση με τον Σπ. Κυριάκη

Επόμενο Άρθρο

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων τα ξημερώματα ανοικτά της Πρέβεζας

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...