Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024, 4:37

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας: Οι επιθέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο

Η επίθεση σε κατοχυρωμένα δικαιώματα που δέχονται οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου καθώς και η εργοδοτική αυθαιρεσία από την πλευρά της διοίκησης, 6ης Υπε και Υπουργείου δεν έχουν πλέον κανένα όριο.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 21/09/2023 στα παλαιά ΚΤΕΛ στις 10:30μμ

Πρωτοφανής είναι επίθεση που δέχεται το σύνολο των εργαζομένων. Γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό από την διοίκηση του νοσοκομείου, την 6η Υπε και το Υπουργείο Υγείας οι οποίοι σε μοιρασμένους ρόλους έχουν καταργήσει κάθε ίχνος δικαιώματος, μετατρέποντας τον χώρο δουλειάς μας σε σύγχρονο κάτεργο, εκθέτοντας τους εργαζόμενους σε μεγάλο σωματικό και ψυχικό κίνδυνο και εξωθώντας τους τελικά σε παραίτηση όπως την Παιδοψυχίατρο του κέντρου ψυχικής Υγείας η οποία με δημόσια επιστολή της κατήγγειλε όλη αυτή την κατάσταση και τον Παθολόγο του Κέντρου Υγείας Καναλακίου ο οποίος για μεγάλο χρονικό διάστημα υποχρεώθηκε με εντολή της 6ης Υπε να εργάζεται σε εξοντωτικούς ρυθμούς στο Κ.Υ. Καναλακίου και ταυτόχρονα στο Γ.Ν. Πρέβεζας.

Δεν έφταναν όμως όλα αυτά, αλλά μόλις λίγες ημέρες πριν πληροφορούμαστε με έγγραφο-απάντηση του Υπουργείου πως καταργείται εντελώς παράνομα και άδικα σε τρία κλειστά τμήματα του νοσοκομείου η ειδική άδεια που μέχρι τώρα ελάμβαναν νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό που εργαζόταν σε κλειστά τμήματα.

Αυτή η εξέλιξη δεν μας εκπλήσσει. Είναι δηλωτική των προθέσεων τους. Αποτελεί μία ακόμη πράξη  στο ευρύτερο σχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ, στο ευρύτερο σχέδιο κατάργησης κάθε εργασιακού δικαιώματος. Δεν είναι τυχαίο πως ένα από τα πρώτα νομοσχέδια της σημερινής Κυβέρνησης είναι αυτό της νομιμοποίησης της 12ωρης και 13ωρης εργασίας, νομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή προς ψήφιση και για το οποίο προκηρύχτηκε 24ωρη απεργία στις 21/09. Έτσι κι αλλιώς εμείς ως επαγγελματίες υγείας γνωρίζαμε πολύ καλά προς τα που βαίνουν τα πράγματα διότι πρώτα απ’ όλους η 12ωρη εργασία θεσμοθετήθηκε στους γιατρούς του ΕΣΥ.

Όλη αυτή η επίθεση που δεχόμαστε ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα αποτελεί αιτία πολέμου και είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε. Πρώτη απάντησή μας θα αποτελέσει η απεργία των συνδικάτων στις 21/09 και η απεργιακή συγκέντρωση στα παλαιά ΚΤΕΛ στις 10:30μμ μετά από κάλεσμα του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ. Η μαζική μας συμμετοχή θα αποτελέσει μια πρώτη απάντηση. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε να ζήσουμε άλλο σαν σκλάβοι στον 21ο αιώνα

Η Γενική Συνέλευση

Προηγούμενο Άρθρο

Εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι της ΔΑΣ: Αίτημα συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ε.Κ. Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Πρόσκληση εκδήλωσης για το Παραλιακό Μέτωπο από την Λαϊκή Συσπείρωση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...