Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 17:33

Εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι της ΔΑΣ: Αίτημα συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ε.Κ. Πρέβεζας

ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ Ε.Κ. ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ.

≤Συνάδελφοι

Καλούμε άμεσα σε συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας  με θέμα την προκήρυξη Απεργίας για την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ενάντια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο κυβέρνησης- επιχειρηματικών ομίλων για τα Εργασιακά.

Νομοσχέδιο που έρχεται ως συνέχεια των απαράδεκτων  νόμων Αχτσιόγλου και Χατζηδάκη και φέρνει μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, καταργεί το 5νθήμερο,καταργεί το διάλειμμα  εν ώρα εργασίας, επιβάλλει 13 ώρες δουλειά την ημέρα,78 ώρες την εβδομάδα, ποινικοποιεί παραπέρα την συνδικαλιστική δράση, το δικαίωμα της Απεργίας και εμπεριέχει και άλλα πολλά αντεργατικά μέτρα.

Κανένας εργαζόμενος, κανένα συνδικάτο να μη συμβιβαστεί με τη σύγχρονη σκλαβιά και τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα≥.

Παρουσιάζουμε αυτούσιο το αίτημα μας. Έχει αποσταλεί από την περασμένη  Παρασκευή στο Εργατικό Κέντρο. Μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση. Φαίνεται πως οι δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού στη Διοίκηση (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ετοιμάζονται να συνταχθούν για μια ακόμη φορά με την  ηγεσία της ΓΣΕΕ για να περάσει το νομοσχέδιο σε συνθήκες σιωπής νεκροταφείου‼

Άλλωστε όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχουν βγάλει άχνα για το νέο έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων για να μην κακοκαρδίσουν τα αφεντικά και θίξουν την ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων.

Δε θα τους αφήσουμε‼ Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε μαζική συμμετοχή στην Απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, στης 10.30πμ, στα ΠΑΛΙΑ ΚΤΕΛ.

Προηγούμενο Άρθρο

Έρχεται το μεγάλο τουρνουά βόλεϊ γυναικών στην Πρέβεζα

Επόμενο Άρθρο

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πρέβεζας: Οι επιθέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...

Διήμερο εκδηλώσεων από την Φιλαρμονική Πρέβεζας “Ορφέας” για τα 100 χρόνια λειτουργίας της και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Mέσα στον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί το διήμερο εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής […]