Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 7:59

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ N.ΠΡΕΒΕΖΑΣ-ΟΑΕΕ N.ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Συμμετέχουμε στην πανυγειονομική κινητοποίηση στις 16-2-21

Τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ – ΟΑΕΕ Πρέβεζας χαιρετίζουν τον ακατάπαυστο αγώνα των υγειονομικών  ανά την Ελλάδα για την ενίσχυση και θωράκιση δημόσιου  συστήματος υγείας, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης για ακόμα παραπέρα απαξίωση του.

Στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων συνδικαλιστών, και ζητούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τον αυταρχικό κατήφορο που έχει πάρει.

Οι συνταξιούχοι έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι την βαρβαρότητα των περιοριστικών μέτρων και την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» από όλες τις κυβερνήσεις. Με την πολύχρονη και πλούσια δράση μας, μέσα από το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, έχουμε ξεσκεπάσει και καταγγείλει- τόσο  στον εργασιακό βίο μας όσο και ως συνταξιούχοι, τις πολιτικές αυτές. Μέσα από τους μακροχρόνιους σταθερούς αγώνες μας έχουμε συγκρουστεί και ανατρέψει στην πράξη αντεργατικές πολιτικές και αποφάσεις που διαχρονικά επιχειρούν όλες οι κυβερνήσεις να επιβάλουν.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τον υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη δεν τρομοκρατούμαστε.

Με οργανωμένη απειθαρχία  τσακίζουμε την αντιλαϊκή πολιτικής και την επίθεση (σιγής ιχθύος) στο οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά τα 130 αντεργατικά, αντιλαϊκά, αντισυνταξιουχικά  νομοσχέδια για οικονομικά – ασφαλιστικά – εργασιακά θέματα που ψηφίσατε μέσω πανδημίας, για να πετύχουν, επιβάλετε επιπλέων μέτρα αστυνομοκρατίας, καταστολής, απαγόρευσης ενάντια στις δίκαιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων των συνταξιούχων και του λαού.

Καταλαβαίνουμε ότι τα μέτρα αυτά υπαγορεύονται και εξυπηρετούν τους βιομήχανους, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματικούς ομίλους.

Να είστε σίγουροι ότι θα βρουν μπροστά τους την αντίδραση όλων αυτών που παράγουν το πλούτο και ζουν στη φτώχεια και την ανέχεια. Το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει και εμπειρία και γνώση και ιστορία, να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία.

Τα χειροκροτήματα φαίνεται πως πολύ γρήγορα μπήκαν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, μέσα σε έναν χρόνο και αντικαταστάθηκαν από  ΓΥΨΟ παρόμοιο των μαύρων χρόνων της επταετίας

Σταματήστε τώρα της διώξεις των συνδικαλιστών υγειονομικών  ΟΕΝΓΕ  ΠΟΕΔΗΝ, κλήση σε απολογία γιατί αντιμίλησες στον διοικητή σου, με ΕΔΕ γιατί μίλησες για τα προβλήματα στα ΜΜΕ. Απειλές απόλυσης συμβασιούχων, πειθαρχικές ποινές επειδή «εσύ φταις που μολύνθηκες από τον ιό και θα γίνει ΕΔΕ για να τιμωρηθείς ».Απόλυση εκλεγμένων συμβασιούχων συνδικαλιστών, ακόμα και προέδρου σωματείου.

Για μια φορά ακούστε τις προτάσεις  των υγειονομικών και πάρτε μέτρα για την υγεία του λαού .

Η χρήση του lockdown δεν είναι επιτυχία της πολιτικής σας, για τον λαό, είναι παταγώδης αποτυχία των πολιτικών επιλογών σας.

Σπέρνετε ανέμους και θα θερίσετε θύελλες .

Καλούμε τα μέλη μας σε οργανωμένη ταξική απειθαρχία μπροστά σε αυτά που μας έχουν ράψει για την γούνα μας , για τα παιδιά μας , και όλο τον λαό

Απαιτούμε:

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΝΟΣΗΣΑΝ.
ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΕΠΕΊΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ.
ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΊΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ
ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.
ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΠΦΥ
ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13-14 ΜΙΣΘΟΥ
ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ
ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ.

Τα ΔΣ

Προηγούμενο Άρθρο

Συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας του Δημάρχου Πρέβεζας Ν. Γεωργάκου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυρά

Επόμενο Άρθρο

Σύσκεψη φορέων για την ”Μήδεια” που χτυπά την Ήπειρο

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...