Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 2:26

Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, τίμησαν την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν στο Μνημείο Ηρώων στη Πρέβεζα

Στη συγκέντρωση ομιλία πραγματοποίησε ο Βενετικίδης Θεόδωρος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας, ο οποίος τόνισε ότι: « σήμερα είναι καθήκον των εργαζομένων να κρατήσουμε στο προσκήνιο τα συνθήματα και τα μηνύματα αυτής της εξέγερσης. Το σύνθημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» μεταφράζεται στα σημερινά αιτήματα: για τη διασφάλιση του εισοδήματος των εργαζομένων, των εργασιακών δικαιωμάτων, για δωρέαν παιδεία – μόρφωση για τα παιδιά του λαού και όχι η εμπορευματοποιημένη παιδεία που προωθείται και εντείνει τους ταξικούς φραγμούς, για ενίσχυση του συστήματος υγείας και όχι στην εμπορευματοποίηση του, όπως θέλουν να κάνουν με το νέο ΕΣΥ, για τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, για να μείνει στα χαρτιά – να γίνει κουρελόχαρτο ο νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη, ο νόμος Αχτσιόγλου, ο νόμος Βρούτση που φτιαχτήκαν και ψηφίστηκαν από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για να εντείνουν την εκμετάλλευση, να τσακίσουν εργασιακά δικαιώματα, να απαγορεύσουν την πραγματοποίηση της απεργίας και τη συνδικαλιστική δράση. Το σύνθημα “έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί” διατηρεί την επικαιρότητά του!

Η χούντα είχε την στήριξη των ΗΠΑ και στην εξωτερική πολιτική πρωτοστάτησε και αυτή στην εξυπηρέτηση των στρατιωτικών δαπανών για το ΝΑΤΟ, όπως συνέχισαν να κάνουν μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις. Η πρόσφατη ανανέωση και υπογραφή μιας σειράς από επιθετικές συμφωνίες ανάμεσα στην Ελλάδα και  ιμπεριαλιστικά κράτη αποτελούν σήματα κινδύνου για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής. Παίρνουμε δύναμη και ελπίδα από τις λαμπρές σελίδες της ιστορίας που έγραψε ο λαός μας με την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Γιατί το Πολυτεχνείο έδειξε ότι όλα είναι εφικτά όταν ο λαός και η νεολαία ξεπερνούν το φόβο και την ηττοπάθεια.»

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και από αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ

ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ

ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Προηγούμενο Άρθρο

Ιατρικός Σύλλογος Πρέβεζας: Διαμαρτυρία σχετικά με τη μετακίνηση του Πανεπιστημιακού Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζας

Επόμενο Άρθρο

Περιφερειακοί αγώνες κολύμβησης: Σπουδαίες επιδόσεις από τους αθλητές του Ποσειδώνα

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...